Projectenarchief

LIFE Climate Forest en LIFE Resilias

Kleinschalig klimaatslim bosbeheer en de ecosysteemaanpak om invasieve exoten aan te pakken. Het zijn de onderwerpen van twee projecten die we in de... (...)

Voedselbossen en agroforestry

Als Bosgroepen verdiepen we ons graag samen met onze leden en (natuur)partners in nieuwe kansen en mogelijkheden. Een mooi voorbeeld zijn... (...)

Herstel natuur en biodiversiteit via POP3 projecten

Een groot deel van de bossen en heideterreinen op de droge zandgronden in Noord-Brabant is aangetast of heeft het moeilijk, doordat er teveel... (...)

Eco2eco: kwaliteitshout uit topnatuur!

In het project eco2eco werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio... (...)

Na 15 jaar is Limburg een nieuw landgoed rijker

In Houthem, gemeente Valkenburg, startte de familie Schaepkens 15 jaar geleden met de ontwikkeling van een nieuw landgoed. De Bosgroep ondersteunt de... (...)

Eco2eco: € 2,5 miljoen voor bossector

In het project eco2eco werken Vlaamse en Nederlandse partners aan een hogere economische en ecologische waarde van de bossen in de grensregio... (...)

mergelsteilwanden

Bosgroep maakt mergelsteilwanden weer veilig

Op drie locaties midden in Valkenburg aan de Geul voert de Bosgroep grootschalige onderhoudswerkzaamheden uit aan mergelsteilwanden. Dit is nodig om... (...)

Steenmeelexperimenten in de Brabantse Bossen

De Bosgroepen zijn in opdracht van de provincie Noord-Brabant begonnen met het testen van steenmeel op de arme, verzuurde bodems van enkele... (...)

Voorbereidingen voor uitvoering PAS in het Leudal van start

Hebt u bezit in Natura 2000-gebied, dan krijgt u mogelijk met de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) te maken. De Bosgroepen kunnen hierbij... (...)

Professioneel bosbeheer én sociaal rendement op de Maashorst

Sociaal rendement, ook wel, ‘social return on investment’ genoemd, is de winst die een investering, naast het ‘gewone’ rendement, oplevert.... (...)