Coöperaties

terug

De Bosgroepen zijn onafhankelijke coöperaties van en voor eigenaren van bos- en natuurterreinen. Wij adviseren en ontzorgen onze leden bij het duurzaam beheer en de ontwikkeling van bos en natuur. Al meer dan 30 jaar, van advies tot uitvoering.

Ervaring en kennis van leden en terreinen

Ons vakmanschap richt zich op alle onderdelen; van onderzoek, advies en het opstellen van een beheer- of inrichtingsplan, tot de uitvoering in het veld.

Onze aanpak is realistisch en doelgericht, gebaseerd op deskundigheid, jarenlange ervaring en onze kennis van de leden en hun terreinen. Er zijn meer dan 1800 leden bij de drie regionale Bosgroepen aangesloten, verspreid over heel Nederland. Dit zijn particulieren, stichtingen, landgoederen, abdijen, zorginstellingen, natuurbeschermingsorganisaties, waterleidingmaatschappijen en overheden, zoals waterschappen, defensie en gemeenten. Samen hebben de leden bijna 500.000 hectare bos en natuur in eigendom of beheer.

Onze beheerders, ecologen en andere specialisten werken veel samen met hogescholen, universiteiten en natuurbeschermingsorganisaties in en buiten Nederland. Nieuwe kennis en technieken kunnen we dan ook snel in de praktijk toepassen.

Er zijn drie regionale Bosgroepen:

De Unie van Bosgroepen behartigt de belangen van de drie regionale Bosgroepen.

Om deze video te bekijken dient u cookies te accepteren.