Openstellingsborden

terug

Speciaal voor onze leden hebben wij openstellingsborden laten ontwikkelen. De borden zijn te plaatsen bij de entree van een particulier landgoed of een buitenplaats. Onze openstellingsborden zijn een moderne variant van het herkenbare ‘vliegertje’. De borden zijn verkrijgbaar in stevig emaille of polyester en te bestellen in twee formaten. We hebben de verschillende borden op voorraad en ze zijn dus meestal direct leverbaar voor leden van de Bosgroepen.

Bordtekst

Alle borden dragen hetzelfde beeld en dezelfde standaard tekst. Deze tekst bevat de belangrijkste regels voor het publiek. De tekst is zo gekozen dat opsporingsambtenaren kunnen optreden tegen overtreders. Naast herkenbaarheid en het aangeven van regels is een openstellingsbord verplicht als het terrein is gerangschikt onder de Natuurschoonwet.

OPENGESTELD
PARTICULIER EIGENDOM
Vrij wandelen op wegen en paden
Toegang van zonsopgang
tot zonsondergang
Honden aan de lijn
Voor andere activiteiten is de toegang verboden
Art. 461 Wetboek van Strafrecht

Materiaal en afmetingen

De Bosgroepen bieden een exclusief openstellingsbord in PantserEmaille®*, van de beste kwaliteit geëmailleerd staal, of polyester. Het ontwerp van deze borden is uniek, want ons logo is erin verwerkt. Het vliegerbord is er in een kleine en grote variant.
*PantserEmaille® is maximaal vandalisme-bestendig. Vuil hecht slecht en het is makkelijk schoon te maken. Blijft kleurecht, is UV-bestendig, vergeelt en verkleurt niet. Milieuvriendelijk, degelijke en stijlvolle uitstraling. Brandt en schroeit niet.

Formaten borden

 • Afmeting kleine vlieger: 25 x 20 cm (hoogste punt x breedste punt)
 • Afmeting grote vlieger: 38 x 31 cm
 • Ophangen: het bord bevat vier gaten voor de bevestiging.

Prijzen (alleen voor leden)

 • Emaille bord klein: € 38,00 excl. BTW (€ 45,98 incl. BTW)
 • Emaille bord groot: € 57,00 excl. BTW (€ 68.97 incl. BTW)
 • Polyester bord klein: € 15,00 excl. BTW (€ 18,15 incl. BTW)
  > beperkt beschikbaar
 • Polyester bord groot: € 25,00 excl. BTW (€ 30,25 incl. BTW)
  > beperkt beschikbaar

De hierboven genoemde prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Borden bestellen

Leden van de Bosgroepen kunnen één of meerdere borden bestellen bij de eigen Bosgroep via onderstaande bestelformulieren. Vermeld daarbij het type, het aantal, het gewenste formaat en uw lidnummer. We versturen de factuur mee met de bestelling.

Voor gemeenten/niet-particulieren hebben we nog een aantal aangepaste borden (zie foto 3 hieronder), voor dezelfde tarieven. Neem hiervoor contact op met Bosgroep Zuid Nederland.

Bestelformulieren Openstellingsborden

bordje
Bordje aan hek
bord niet-particulier
Ontwerp openstellingsbord Bosgroepen. Foto 1 en 2: Opengesteld particulier eigendom. Foto 3: Opengesteld (niet-particulier), verkrijgbaar via Bosgroep Zuid Nederland.