Ga naar de startpagina

Bosgroep Zuid Nederland

Ons werkveld

juffer

Natuurbeheer

Natuurbeheer

Van heideherstel of het schonen van een ven tot het inventariseren van bijzondere soorten en de uitvoering van een 'LESA'.

Lees verder
Etienne meten bos

Bosbeheer

Bosbeheer

Van bosbeheer en -ontwikkeling tot houtverkoop. Met oog voor diverse bosfuncties, bodem en boomsoorten.

Lees verder
vochtig hakhout purperorchis

SNL-subsidie

SNL-subsidie

De Bosgroepen zijn gecertificeerd en verzorgen SNL-subsidie voor eigenaren van bos en natuur, van aanvraag tot uitbetaling.

Lees verder
Etienne meten bos
Project LIFE Climate Forest

LIFE Climate Forest laat zien hoe klimaatslim bosbeheer de veerkracht van bossen op zandgronden kan vergroten, zodat het bos ook in de toekomst haar cruciale rol voor plant, mens en dier blijft vervullen.

Spontane ontwikkeling van inheems bos onder volwassen Amerikaanse vogelkers - bart nyssen
Project LIFE Resilias

In dit project gaan we samen met partner Stichting Bargerveen aan de slag met systeemgericht natuurherstel om dominantie van invasieve exoten te doorbreken en/of voorkomen.

Zwartven wikimedia
Hydrologisch herstel Zwartven: kansen voor zeldzame dieren en planten

Het Zwartven in Boswachterij Sint Anthonis heeft erg veel last van verdroging. Het ven staat regelmatig zonder water. Dat is een serieuze bedreiging voor de waardevolle planten en dieren die hiervan afhankelijk zijn. Nazomer 2022 starten er werkzaamheden die het ven helpen herstellen.

Maashorst-nieuw bos-SUPERB-
SUPERB: grootschalig bosherstel en adaptatie

36 partners uit 16 landen werken in SUPERB samen aan grootschalig bosherstel en adaptatie in Europa. SUPERB is een Europees project, dat onder leiding van het European Forest Institute (EFI) inzet op het herstel van duizenden hectaren boslandschap in heel Europa.

jonge-aanplant-Belgische-kempen-eco2eco-scaled
Uitgelicht

Klimaatslim bosbeheer

Met een palet aan maatregelen helpen we bossen sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Om ze zo beter bestand te maken tegen klimaatverandering.

Lees meer

Word lid van Bosgroep Zuid Nederland

Iedereen die eigenaar is van een bos- en/of natuurterrein in de provincie Zeeland, Noord-Brabant of Limburg kan lid worden van Bosgroep Zuid Nederland.

Aanmelden

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze 2 maandelijkse nieuwsbrief