Ga naar de startpagina

Bosgroep Midden Nederland

Ons werkveld

juffer

Natuurbeheer

Natuurbeheer

Van heideherstel of het schonen van een ven tot het inventariseren van bijzondere soorten en de uitvoering van een 'LESA'.

Lees verder
Bosbeheer meten (foto: Marjolein den Hartog)

Bosbeheer

Bosbeheer

Van bosbeheer en -ontwikkeling tot houtverkoop. Met oog voor diverse bosfuncties, bodem en boomsoorten.

Lees verder
vochtig hakhout purperorchis

SNL-subsidie

SNL-subsidie

De Bosgroepen zijn gecertificeerd en verzorgen SNL-subsidie voor eigenaren van bos en natuur, van aanvraag tot uitbetaling.

Lees verder
Wehlse bos
Wehlse bos klimaatbestendiger door bodemvernatting en bosbeheermaatregelen

Het Wehlse bos bij de Gelderse plaats Wehl, grotendeels in particulier bezit, is in 2020 klimaatbestendig gemaakt. Dit gebeurde door verschillende maatregelen, waaronder het vernatten van de bodem en gedeeltelijke omvorming van naald- naar loofbos. Klimaatbestendig bos is beter bestand tegen droogte en slaat meer CO2 op.

Vochtig hakhout_Gerven Elzenbroek met stijve zegge
Kansen voor soortenrijk klimaatbos in provincie Utrecht

Bosgroep Midden Nederland heeft in opdracht van het Utrechts Landschap een onderzoek uitgevoerd naar de kansen voor nieuwe soortenrijke bossen in het Utrechtse Veenweidegebied en langs de Kromme Rijn. In beide gebieden liggen kansen om natte en vochtige bossen te ontwikkelen die internationaal van betekenis kunnen zijn. Het onderzoeksrapport is donderdag 16 juli 2020 aangeboden aan gedeputeerde Hanke Bruins Slot van de provincie Utrecht en dijkgraaf Jeroen Haan van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Harm en Ariet bosbodemonderzoek
Bosbodemonderzoek Gelderland: inzicht in bodemgesteldheid Gelderse bossen

In het voorjaar van 2020 zijn de Bosgroepen gestart met een onderzoek naar de bodemkwaliteit van bossen in Gelderland.

Etienne meten bos
Project LIFE Climate Forest

LIFE Climate Forest laat zien hoe klimaatslim bosbeheer de veerkracht van bossen op zandgronden kan vergroten, zodat het bos ook in de toekomst haar cruciale rol voor plant, mens en dier blijft vervullen.

meten apparaat monitoring
Uitgelicht

Vacature

Werken in, met en voor de natuur; iets voor jou? Bosgroep Midden Nederland (standplaats Ede) heeft een vacature voor een Regiobeheerder Utrecht en Holland.

Lees meer

Word lid van Bosgroep Midden Nederland

Iedereen die eigenaar is van een bos- en/of natuurterrein in de provincie Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland of in de Flevopolder (Flevoland) kan lid worden van Bosgroep Midden Nederland.

Aanmelden

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze 2 maandelijkse nieuwsbrief