Bosgroepen nieuwsoverzicht
terug

Bosgroepen nieuwsoverzicht

Van Lanschot Kempen financiert deel aanplant bomen bosgebied ‘t Zand

In de Noord-Brabantse gemeente Alphen-Chaam werkt Bosgroep Zuid Nederland met de gemeente aan veerkrachtig en vitaal bos op zandgrond. Over een looptijd van 4 jaar wordt het hele bosgebied ’t Zand in Alphen klimaatbestendig ingericht. In het najaar van 2023 wordt gestart met het inplanten van 54 ha bos met rijkstrooiselsoorten en klimaatbestendige boomsoorten. Stukje Natuur, financiële bemiddelingspartner tussen bedrijven en terreineigenaren, gaat met de ondersteuning van Van Lanschot Kempen de aanplant van 4000 bomen in Alphen financieren. Van Lanschot Kempen, nieuwe hoofdpartner van Stukje Natuur, wil de komende jaren op verschillende plekken in Nederland bijdragen aan klimaatbestendige bossen.

Vacature: Projectleider Bos, Natuur en Landschap

Wil jij met jouw projectleiderskwaliteiten bijdragen aan een mooie leefomgeving in Midden- en Zuid- Limburg? Word je enthousiast van de uitdagingen in jouw vak bij de realisatie van (internationale) projecten en beheerwerkzaamheden in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Naar een gezonde bosgroeiplaats: actuele kennis gebundeld

De bossen in ons land staan onder druk door verzuring, vermesting, verdroging, ziekten en plagen. Versterkt door recente weersextremen zoals droogte en stormen. Momenteel zijn de gevolgen en problemen vooral zichtbaar bij fijnspar, lariks, eik en es in bossen op de hogere zandgronden. De Bosgroepen bundelden hun kennis tot praktische folders met theorie, een beslisboom en mogelijke maatregelen.

Vacature: Meewerkend controller (financieel)

Wil jij werken in de meest groene omgeving van Nederland en vanuit jouw vakgebied, samen met een gemotiveerd team, een bijdrage leveren aan uitdagende opgaven in bijzondere natuurgebieden? Bij Bosgroep Noord-Oost Nederland bieden we je dit allemaal, en nog veel meer...

Regiobijeenkomst Brabant over venherstel

Op donderdag 25 mei 2023 organiseert Bosgroep Zuid Nederland een 'Regiobijeenkomst Brabant' met als thema venherstel. Bosgroep Zuid Nederland nodigt u hierbij van harte uit bij: Van der Valk Hotel, Eindhovenseweg-Zuid 144, 5683 PX Best.

Even voorstellen: Rolf en Tessa

Dit voorjaar is het team van Bosgroep Noord-Oost Nederland versterkt met twee nieuwe collega's. Rolf Dijkstra is gestart als beheerassistent/toezichthouder en Tessa de Groote als projectmedewerker. Ze stellen zich graag even voor.

Vacature: Projectmedewerker bos, natuur en landschap

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in de regio Limburg? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Symposium: Bos als oplossing

Op 31 mei organiseren de Coalitie Bos en Hout, Wageningen University & Research en de Koninklijke Nederlandse Bosbouw Vereniging een symposium over vitaal bos en klimaat.

Vacature: Ervaren ecoloog

Zit jij als ervaren landschapsecoloog nu teveel achter een bureau en wil je juist meer in de natuur staan? Wil je meer variatie in de inhoud van jouw werk en een daadwerkelijk bijdrage leveren aan natuurverbetering in Noordoost-Nederland? Wil je graag met een gemotiveerd team werken aan uitdagende opgaven in bijzondere natuurgebieden? Bij Bosgroep Noord-Oost Nederland bieden we je dit allemaal en nog veel meer…..

Vacature: Regiobeheerder Utrecht en Holland

Werken in, met en voor de natuur. Bosgroep Midden Nederland, gevestigd in Ede, zoekt per direct een Regiobeheerder Utrecht en Holland.