Bosgroepen nieuwsoverzicht
terug

Bosgroepen nieuwsoverzicht

Hoge respons en tevredenheid SNL-enquête

Ruim 250 deelnemers van de drie regionale Bosgroepen hebben deze zomer de SNL-enquête van de Unie van Bosgroepen ingevuld. Daarmee hebben we een goed beeld gekregen van hoe onze leden aankijken tegen de subsidie SNL en het uitvoeren van beheer en de dienstverlening van de Bosgroepen. In beide gevallen is dat gelukkig een gemiddeld positief beeld. Een kleine greep uit de resultaten.

Vacature: Projectmedewerker bos, natuur en landschap

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in de regio Limburg? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Vacature: Communicatiemedewerker

Ben jij een creatieve en gedreven communicatiemedewerker met een hart voor bos en natuur? Wil je bijdragen aan een mooie leefomgeving in Zuid-Nederland? Werk je graag mee aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Maatregelen toekomstbestendig bos op landgoed Cleefswit voltooid

Op donderdag 31 augustus hebben VolkerWessels, FSC Nederland en de Bosgroepen samen met Maatschappij van Welstand een klimaatbord onthuld in het bos op landgoed Cleefswit. Het bord bij de entree en verschillende QR-codes langs de route informeren bezoekers over maatregelen die in het bos zijn genomen in het kader van klimaatslim bosbeheer, en de verwachte impact hiervan.

Vacature: Projectmedewerker bos- en natuurbeheer

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in De Kempen? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

De invloed van omgevingsfactoren bij herintroductie van oud-bosplanten

Om de achteruitgang van oud-bosplanten tegen te gaan, zijn er de afgelopen jaren verschillende herintroductie- en versterkingsprojecten geweest in Noord-Brabantse bossen. In een recent monitoringsonderzoek, van Bosgroep Zuid Nederland en de WUR, is gekeken naar de invloed van omgevingsfactoren op het succes van de herintroducties van twee bosplanten: bosanemoon en slanke sleutelbloem.

Vacature: Projectleider bos en natuur

Bosgroep Midden Nederland groeit. Daarom zoeken wij een projectleider bos en natuur voor coördinatie en uitvoering van concrete projecten, in te zetten in ons gehele werkgebied.

Even voorstellen: Mike Feith

Deze zomer is Mike Feith gestart als leerling-beheerassistent bij Bosgroep Midden Nederland. Hij is zij-instromer bij Yuverta (voorheen Helicon) in Velp via een Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL). Bij de BBL kies je voor een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. Bij Bosgroep Midden Nederland heeft hij zijn werk-/praktijkplek gevonden. Hij stelt zich graag even voor!

Vacature: Ervaren Projectmedewerker bos- en natuurbeheer

Ben jij iemand met een brede ervaring in bos- en natuurbeheer? En wil je vanuit jouw rol bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de mooiste bos- en natuurterreinen van onze leden in Noord Nederland? Bij Bosgroep Noord-Oost Nederland bieden we je dit allemaal en nog veel meer, wij hebben op dit moment een unieke baan voor jou!

Vacature: Ervaren Systeembeheerder/ICT-er

Ben jij iemand met een brede ervaring in systeembeheer/ICT? En wil je vanuit jouw rol bijdragen aan het beheer en de ontwikkeling van de mooiste bos- en natuurterreinen van onze leden in Noord- en Oost-Nederland? Heb jij oog voor procesoptimalisatie en nieuwe ICT-ontwikkelingen, waardoor onze betrokken medewerkers nog beter hun werk kunnen doen, en die van waarde zijn voor onze leden? Lees dan vooral verder, wij hebben op dit moment een unieke baan voor jou.