Ga naar de startpagina

Bosgroep Noord-Oost Nederland

Ons werkveld

oranjetipje

Natuurbeheer

Natuurbeheer

Van heideherstel of het schonen van een ven tot het inventariseren van bijzondere soorten en de uitvoering van een 'LESA'.

Lees verder
Hout

Bosbeheer

Bosbeheer

Van bosbeheer en -ontwikkeling tot houtverkoop. Met oog voor diverse bosfuncties, bodem en boomsoorten.

Lees verder
Werken bij de Bosgroepen

SNL-subsidie

SNL-subsidie

De Bosgroepen zijn gecertificeerd en verzorgen SNL-subsidie voor eigenaren van bos en natuur, van aanvraag tot uitbetaling.

Lees verder
jonge-aanplant-Belgische-kempen-eco2eco-scaled
Uitgelicht

Klimaatslim bosbeheer

Met een palet aan maatregelen helpen we bossen sterker, gezonder en veerkrachtiger te maken. Om ze zo beter bestand te maken tegen klimaatverandering.

Lees meer
landgoed de hulst - werk
Nieuwe waterberging en natuur beschermt stad Oldenzaal bij piekbuien

Op landgoed de Hulst dragen waterbergingsmaatregelen bij aan het voorkomen van wateroverlast in Oldenzaal tijdens piekbuien. Het landgoed ligt op de stuwwal van Oldenzaal, tegen de Tankenberg aan. Dit betekent dat er een groot natuurlijk verval in het landschap zit. Nieuwgevormde retentieweides bufferen water om overlast benedenstrooms te voorkomen. De maatregelen zijn onderdeel van het project Water Collectief Twente.

tankenberg bronherstel
Bronherstel hoog op de helling van de Tankenberg

Op de hoogste heuvel van Overijssel, de Tankenberg, zijn maatregelen getroffen om verdroging van de bron in dit Natura 2000-gebied tegen te gaan. Bronloopjes zijn vrijgemaakt van ruige begroeiing en zijn ondieper gemaakt.

Meuleman aanplant bescherming
Landgoed Het Meuleman: Project Klimaatbestendig Bos

Op Landgoed Het Meuleman (Beuningen, OV) werken we aan klimaatbestendig bos. Op diverse plekken op het landgoed voeren we maatregelen uit om het bos te revitaliseren en om de biodiversiteit te verrijken. Het gaat om aanplant en bijplant van specifieke soorten, bodemverbetering en beschermingsmaatregelen tegen wildvraat. Door het nemen van slimme maatregelen legt het bos meer CO2 vast én is het beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Etienne meten bos
Project LIFE Climate Forest

LIFE Climate Forest laat zien hoe klimaatslim bosbeheer de veerkracht van bossen op zandgronden kan vergroten, zodat het bos ook in de toekomst haar cruciale rol voor plant, mens en dier blijft vervullen.

Word lid van Bosgroep Noord-Oost Nederland

Iedereen die eigenaar is van een bos- of natuurterrein in de provincie Drenthe, Friesland, Groningen, Overijssel of in de Noordoostpolder (Flevoland) kan lid worden van Bosgroep Noord-Oost Nederland.

Aanmelden

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via onze 2 maandelijkse nieuwsbrief