Lidmaatschap

Elke beheerder en eigenaar van bos en natuur, waarbij het terrein ligt in ons werkgebied, kan lid worden van de Bosgroep Midden Nederland. We hebben op dit moment (2023) ruim 600 leden.

Lidmaatschap

Elk lid heeft recht op een vrijblijvend ledenbezoek en ontvangt regelmatig de digitale nieuwsbrief met daarin aandacht voor actuele zaken met betrekking tot o.a. wetgeving, werkzaamheden, subsidies en projecten. Verder organiseert de Bosgroep voor haar leden twee keer per jaar een ledenvergadering met excursie, de jaarlijkse Beheerdersdag en andere ledenbijeenkomsten waar voorlichting, ontmoeting en kennis opdoen centraal staan. Leden kunnen via de Bosgroep SNL-beheersubsidie aanvragen.

Daarnaast kunt u de Bosgroep inschakelen voor advies, beheerplannen, uitvoering beheer en natuurmaatregelen, houtoogst, onderzoek of andere projecten op uw terrein. Hiervoor wordt een aparte offerte gemaakt, afhankelijk van uw wensen (zie Tarieven).

SNL-beheersubsidie

Om in aanmerking te kunnen komen voor SNL-beheersubsidie dienen terreinbeheerders per 1-1-2017 gecertificeerd te zijn. De Bosgroepen zijn gecertificeerd natuurbeheerder; een collectief met een groepscertificaat en een eigen kwaliteitshandboek.  Bekijk onze SNL-pagina’s voor meer informatie, of neem contact op met de SNL-projectleider van de Bosgroep in uw regio.

Contributie

De contributie wordt berekend op basis van de oppervlakte bos en natuur. De contributie bedraagt 1,75 euro per hectare bos en natuur, met een minimum van 145 euro en een maximum van 595 euro (tarieven per 1 januari 2023). Opzegging kan op jaarbasis vóór 31 december.

Lid worden?

Wilt u lid worden van Bosgroep Midden Nederland? Dan kunt u daar het speciale Online aanmeldingsformulier voor gebruiken.
Wilt u een wijziging doorgeven? Dan kunt u het online wijzigingsformulier gebruiken.