Klimaatslim bos- en natuurbeheer

Bijna dagelijks horen en lezen we over het veranderende klimaat, CO2-uitstoot, stikstof en de zorgwekkende impact van dat alles op bos en natuur. We zien confronterende beelden van verdroogde natuur, kwijnende bossen, dode bomen, opgedroogde vennen en dieren die het moeilijk hebben. Deze ontwikkelingen zijn al jaren aan de gang, maar er is wel degelijk iets aan te doen.

Bos- en natuurbeheerders kunnen de bossen en natuurgebieden sterker, gezonder en veerkrachtiger maken, en ze zo beter bestand maken tegen klimaatverandering. De Bosgroepen werken daar, samen met leden en collega-organisaties/partners, hard aan mee. Dit doen we met een palet aan maatregelen die we in het dagelijks beheer en via innovatieve projecten en experimenten realiseren.
Zo kijken we naar bodemverbetering, toekomstbestendige en gemengde bossen (die ook bijdragen aan een hogere biodiversiteit) en bijvoorbeeld hydrologische maatregelen.

Partners waarmee we samenwerken zijn bijvoorbeeld Wageningen University and Research, Federatie Particulier Grondbezit, FSC Nederland en VolkerWessels.

Hieronder vindt u een aantal van onze actuele berichten en meer informatie over klimaatsbestendig bos- en natuurbeheer:

Inhoudelijke informatie / folders


Artikelen / items


Achtergronden

 

Deze pagina zullen we blijven aanvullen met actuele berichten over bestaande en nieuwe projecten en samenwerkingsverbanden op het gebied van klimaatslim/klimaatbestendig bos- en natuurbeheer.

labels: , , , , ,