Rondhoutveiling

De Nederlandse Rondhoutveiling vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van februari. Dat betekent voor 2023: zaterdag 25 februari.

Over de Nederlandse Rondhoutveiling

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.). Met deze veiling willen we aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een goede prijs voor zijn/haar kwaliteitshout en de afnemers hebben keuze uit de mooiste kavels voor duurzame bestemmingen. De eindproducten gaan doorgaans nog generaties mee, waarbij ook de opgevangen CO2 opgeslagen blijft in het hout.

Meer informatie
Pieter Westerhof (Bosgroep Midden Nederland)
T 06-29463129 E houtveiling@bosgroepen.nl

De keurmeesters van de Bosgroepen zijn Martijn Jansen (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Pieter Westerhof en Jöran Thielemans (Bosgroep Midden Nederland) en Jan Rots (Bosgroep Zuid Nederland).
Meer informatie en aanmelden hout via: houtveiling@bosgroepen.nl.

Rondhoutveiling 2023

U kunt weer hout aanmelden voor de rondhoutveiling van 25 februari 2023. Wij zullen de aanmelding beoordelen en nemen zo spoedig mogelijk daarna contact met u op. Gebruik voor het aanmelden het formulier hieronder, of het online formulier.

 

 

Terugblik

Extra online rondhoutveiling vrijdag 24 juni 2022
Door het grote aanbod van recent stormhout organiseerden de Bosgroepen op 24 juni 2022 een extra online rondhoutveiling.

 

Rondhoutveiling 26 februari 2022 (terugblik)


Online veiling 2021 (terugblik)

 

Terugblik Rondhoutveiling 2020

Verslag
De gemiddelde prijs voor het hout lag dit jaar ruim 25 euro hoger dan in 2019. De klapper van de veiling was een iep (kavel 220), die voor 925 per kuub wegging, een recordbedrag voor iep! Lees hier een verslag van de dag.
Lees hier de aankondiging voor de 24e Rondhoutveiling, op zaterdag 29 februari 2020.

Catalogus Rondhoutveiling 2020

Terugblik Rondhoutveiling 2019

Verslag
Een zonnige start op de rolbaan en een drukbezochte veiling in de aula van Helicon in Velp; we kijken terug op een geslaagde editie! De gemiddelde prijs van het verkochte hout lag dit jaar iets lager dan vorig jaar; €171,12. Een verslag van de 23e Rondhoutveiling, inclusief gemiddelde opbrengsten, vindt u in de terugblik Rondhoutveiling 2019.

Catalogus 2019

Download hier de Catalogus Nederlandse Rondhoutveiling februari 2019, met alle kavels.

Meer lezen

labels: , ,