Rondhoutveiling

De Nederlandse Rondhoutveiling vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van februari. Dat betekent voor 2021: zaterdag 27 februari. Dit wordt de 25e editie van de Nederlandse Rondhoutveiling. Let op: in verband met de corona-maatregelen zullen we in 2021 een ONLINE Rondhoutveiling houden. Hieronder vindt u informatie over de veiling en de kijkdagen.

>> Hier vindt u een VERSLAG van de online veiling, inclusief de gemiddelde opbrengst per soort.

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.). Met deze veiling willen we aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een goede prijs voor zijn/haar kwaliteitshout en de afnemers hebben keuze uit de mooiste kavels voor duurzame bestemmingen.

Online Veiling 2021

Bezichtiging kavels
• Van zaterdag 13 februari t/m vrijdag 26 februari 2021, dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur
• Op zaterdag 27 februari 2021 van 9.00 tot 11.00 uur
Locatie rolbaan (vrije toegang tijdens openingstijden, hou a.u.b. gepaste afstand i.v.m. Covid):
Koningsweg 17c, Schaarsbergen (via Kemperbergerweg, ten noorden van rotonde)
Bij rotonde pannenkoekenhuis Den Strooper gaat u de Kemperbergerweg (noord) in (hier staat een bord ‘doodlopende weg’), daarna bij de splitsing links aanhouden (rolbaan). U rijdt nog een stuk verder (akker aan rechterzijde) voordat u de entree van de rolbaan voor u ziet liggen.

Online veiling kavels
• Zaterdag 27 februari 2021, aanvang 11.30 uur STIPT
De veiling gebeurt dit jaar online (en dus niet op locatie). U kunt vanuit uw huis/werkplek meebieden.
Meebieden tijdens de veiling is alleen mogelijk met een biednummer/account, aan te vragen via houtveiling@bosgroepen.nl. Dit jaar moet u zich, voordat u deel kan nemen aan de online veiling, ook nog registreren in het online veilingprogramma. Na aanmelding ontvangt u informatie over deze extra registratie.
In de catalogus  (pdf) vindt u informatie over alle te veilen kavels, en meer informatie over de online veiling en deelname. In de catalogus staat per kavel vermeld of het hout per m3 of per kavel wordt geveild.
We hebben ook een overzicht gemaakt met foto’s per kavel.|
Hier vindt u de link naar het online veilingsysteem met kavels en registratiemogelijkheid.
Voor degenen die niet mee wil bieden maar de veiling wel willen volgen; dit is de link naar de live-stream.
Het bieden gaat ook bij de online veiling per opbod en uw bieding is onherroepelijk.
Biedt u mee? Zorg dan dat u op zaterdag 27 februari een snelle en stabiele internetverbinding heeft. Bijvoorbeeld door niet via de wifi te werken, maar uw laptop/pc direct aan uw (modem)router te koppelen.

Meer informatie
Pieter Westerhof (Bosgroep Midden Nederland)
T 06-29463129 E houtveiling@bosgroepen.nl

De keurmeesters van de Bosgroepen zijn Martijn Jansen (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Pieter Westerhof of Jöran Thielemans (Bosgroep Midden Nederland) en Jan Rots (Bosgroep Zuid Nederland).
Meer informatie via: houtveiling@bosgroepen.nl.

 

Terugblik Rondhoutveiling 2020

Verslag
De gemiddelde prijs voor het hout lag dit jaar ruim 25 euro hoger dan in 2019. De klapper van de veiling was een iep (kavel 220), die voor 925 per kuub wegging, een recordbedrag voor iep! Lees hier een verslag van de dag.
Lees hier de aankondiging voor de 24e Rondhoutveiling, op zaterdag 29 februari 2020.

Catalogus Rondhoutveiling 2020

 

Terugblik Rondhoutveiling 2019

Verslag
Een zonnige start op de rolbaan en een drukbezochte veiling in de aula van Helicon in Velp; we kijken terug op een geslaagde editie! De gemiddelde prijs van het verkochte hout lag dit jaar iets lager dan vorig jaar; €171,12. Een verslag van de 23e Rondhoutveiling, inclusief gemiddelde opbrengsten, vindt u hier.

Catalogus 2019

Download hier de Catalogus Nederlandse Rondhoutveiling februari 2019, met alle kavels.

Meer lezen

Hoe dat eruit ziet, al dat hout verzameld op de kavelplaats, ziet u in onderstaande filmpjes.

 

labels: , ,