Rondhoutveiling

De Nederlandse Rondhoutveiling vindt ieder jaar plaats op de laatste zaterdag van februari.
Dat betekent voor 2021: zaterdag 27 februari. Dit wordt de 25e editie van de Nederlandse Rondhoutveiling. Meer informatie over deze jubileumeditie volgt in het najaar van 2020.

Aanbieden van rondhout voor de veiling van 2021 kan weer!  De keurmeesters van de Bosgroepen zijn Martijn Jansen (Bosgroep Noord-Oost Nederland), Pieter Westerhof of Jöran Thielemans (Bosgroep Midden Nederland) en Jos Truijen (Bosgroep Zuid Nederland). Meer informatie via: houtveiling@bosgroepen.nl.

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.).

Met deze veiling willen we aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een betere prijs voor zijn/haar kwaliteitshout.

 

Terugblik Rondhoutveiling 2020

Verslag
De gemiddelde prijs voor het hout lag dit jaar ruim 25 euro hoger dan in 2019. De klapper van de veiling was een iep (kavel 220), die voor 925 per kuub wegging, een recordbedrag voor iep! Lees hier een verslag van de dag.

****

Lees hier de aankondiging voor de 24e Rondhoutveiling, op zaterdag 29 februari 2020.

Kijkdagen 2020: 15 t/m 28 februari 2019, 9.00 – 16.00 uur en 29 februari 9.00 – 11.00 uur (rolbaan; Koningsweg 17c , Schaarsbergen). Bij rotonde pannenkoekenhuis Den Strooper gaat u de Kemperbergerweg (noord) in (hier staat een bord ‘doodlopende weg’), daarna bij de splitsing links aanhouden (rolbaan). U rijdt nog een stuk verder (akker aan rechterzijde) voordat u de entree van de rolbaan voor u ziet liggen.

Veiling 2020: zaterdag 29 februari 2020, aanvang 11.30 uur stipt (aula Helicon, Larensteinselaan 26b, Velp)
Meebieden tijdens de veiling kan alleen met een biednummer. Dit nummer kunt u aanvragen via houtveiling@bosgroepen.nl of via dit aanvraagformulier.

Catalogus Rondhoutveiling 2020

Contact

Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de organisatie van de Nederlandse Rondhoutveiling.
Aanvragen biednummer/catalogus of hout inbrengen: houtveiling@bosgroepen.nl
Inhoudelijke informatie: Pieter Westerhof (projectleider Rondhoutveiling): p.westerhof@bosgroepen.nl | 06 – 29 46 31 29

Pers: Barbara Groen: b.groen@bosgroepen.nl
Twitter/Instagram: #Rondhoutveiling
Facebook: Nederlandse Rondhoutveiling
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCubsBi-tSbZHnOhOvyKM7fw/

Terugblik Rondhoutveiling 2019

Verslag
Een zonnige start op de rolbaan en een drukbezochte veiling in de aula van Helicon in Velp; we kijken terug op een geslaagde editie! De gemiddelde prijs van het verkochte hout lag dit jaar iets lager dan vorig jaar; €171,12. Een verslag van de 23e Rondhoutveiling, inclusief gemiddelde opbrengsten, vindt u hier.

Catalogus 2019

Download hier de Catalogus Nederlandse Rondhoutveiling februari 2019, met alle kavels.

Meer lezen

Hoe dat eruit ziet, al dat hout verzameld op de kavelplaats, ziet u in onderstaande filmpjes.

 

labels: , ,