Houtverkoop via de Bosgroepen

terug

Voor een boseigenaar is het niet eenvoudig om de houtverkoop zelf te regelen. Vaak zien we dat hout voor een te lage prijs, onder de marktconforme waarde, weggaat doordat goede kennis van de houtmarkt en de actieve partijen ontbreekt. Bij elke Bosgroep werken houtverkoopspecialisten. Met hun kennis van de houtmarkt kunnen zij helpen om bij elke verkoop te zorgen voor een goede prijs en de meest hoogwaardige bestemming. Heeft u een partij hout in de aanbieding, dan kunt u contact opnemen met uw eigen Bosgroep.

Bundeling van opdrachten

De Bosgroepen hebben een goed netwerk in de streek, zodat zij de oogst en verkoop van hout uit diverse bossen slim kunnen combineren. De verkoop van hout leent zich dan ook uitstekend voor bundeling van opdrachten. Hierdoor kunnen er gunstige contracten worden afgesloten met uitvoerende partijen en de uiteindelijke afnemers. Dit is voor leden zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld als het gaat om dunningen, het afzetten van hakhout of het oogsten van tak- en tophout.
De Bosgroepen werken met de Algemene Voorwaarden  voor de verkoop van Rondhout, zoals opgesteld door de Stichting Kwaliteit Bos-, Natuur- en Landschapswerk (SKBNL).
Klik hier voor de Omrekenfactoren die gehanteerd worden door de Bosgroepen. Deze omrekenfactoren zijn in overeenstemming met de AVIH opgesteld.

Nederlandse Rondhoutveiling

De Bosgroepen organiseren ook al jaren op rij de Nederlandse Houtveiling. Met dit initiatief brengen wij vraag en aanbod samen en zorgen wij ervoor dat kwaliteitshout van eigen bodem, rondhout van bovengemiddelde kwaliteit, een hoogwaardige en duurzame toepassing krijgt en een goede prijs opbrengt. Meer hierover over op onze Rondhoutveiling-pagina.

Contactpersonen houtverkoop

Rolbaan Rondhoutveiling 2022
FSC hout
Hout
Bosbeheer en hout 3
hout in het bos
De Bosgroepen kunnen helpen bij houtoogst en houtverkoop.