Houtverkoop

Een van de kerntaken van de Bosgroepen is de verkoop van hout dat wordt geoogst in de bossen van de leden. Voor een boseigenaar is het niet eenvoudig om de houtverkoop zelf te regelen en daarbij tevens een goede prijs te krijgen voor zijn hout. Vaak zien we dat hout voor een lagere prijs weggaat, doordat goede kennis van de houtmarkt en de actieve partijen ontbreekt. Bij elke Bosgroep werken houtverkoopspecialisten. Met hun kennis van de houtmarkt kunnen zij bij elke verkoop zorgen voor een goede prijs en een hoogwaardige bestemming voor uw hout.

Heeft u een partij hout in de aanbieding, dan kunt u contact opnemen met uw eigen Bosgroep. Ook houthandelaren op zoek naar rondhout (op stam of aan de weg) kunnen contact opnemen met één van de houtverkoopspecialisten van de Bosgroepen.

 

De Bosgroepen behoren tot de grootste houtverkopers van Nederland. De verkoop van hout leent zich dan ook uitstekend voor bundeling van opdrachten. De Bosgroepen hebben een goed netwerk in de streek, zodat zij de oogst en verkoop van hout uit diverse bossen slim kunnen combineren. Hierdoor kunnen er gunstige contracten worden afgesloten met uitvoerende partijen en de uiteindelijke afnemers. Dit is voor leden zeer aantrekkelijk, bijvoorbeeld als het gaat om een vroege, onrendabele dunning, het afzetten van hakhout of het oogsten van tak- en tophout voor biomassa.

De Bosgroepen werken met de Algemene Voorwaarden  voor de verkoop van Rondhout, zoals opgesteld door de Stichting Kwaliteit Bos-, Natuur- en Landschapswerk (SKBNL).

Klik hier voor de omrekenfactoren (versie 9-5-2016) die gehanteerd worden door de Bosgroepen. Deze omrekenfactoren zijn in overeenstemming met de AVIH opgesteld.

De Bosgroepen organiseren ook al jaren op rij de Nederlandse Houtveiling. Met dit initiatief brengen wij vraag en aanbod samen en zorgen wij ervoor dat kwaliteitshout van eigen bodem een hoogwaardige toepassing krijg en een goede prijs opbrengt. U leest hier meer over op onze Houtveiling-pagina.

labels: , , ,