terug
stukje natuur chaam

In de Noord-Brabantse gemeente Alphen-Chaam werkt Bosgroep Zuid Nederland met de gemeente aan veerkrachtig en vitaal bos op zandgrond. Over een looptijd van 4 jaar wordt het hele bosgebied ’t Zand in Alphen klimaatbestendig ingericht. In het najaar van 2023 wordt gestart met het inplanten van 54 ha bos met rijkstrooiselsoorten en klimaatbestendige boomsoorten. Stukje Natuur, financiële bemiddelingspartner tussen bedrijven en terreineigenaren, gaat met de ondersteuning van Van Lanschot Kempen de aanplant van 4000 bomen in Alphen financieren. Van Lanschot Kempen, nieuwe hoofdpartner van Stukje Natuur, wil de komende jaren op verschillende plekken in Nederland bijdragen aan klimaatbestendige bossen.

LIFE Climate Forest

De Bosgroep adviseert en ontzorgt de gemeente Alphen-Chaam al jaren met (meerjarige) beheerplannen, revitaliseringprojecten en andere beheermaatregelen. Het bos bij ’t Zand, eigendom van de gemeente, doet ook mee aan het project LIFE Climate Forest. Door deelname aan dit project kan het bos ook in de toekomst haar belangrijke rol voor plant, mens en dier blijven vervullen. We maken hierbij gebruik van de Europese LIFE subsidie voor het uitvoeren van het beheer van de bossen op duurzame wijze. Om het hele gebied klimaatbestendig te kunnen maken, worden extra bomen aangeplant met ondersteuning van Van Lanschot.

Op de foto: Start samenwerking Van Lanschot Kempen en Stukje Natuur, op het terrein van de gemeente Alphen-Chaam, met expertise van de Bosgroep.

Zie ook: