terug
malpie kempen

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in De Kempen? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet. Want dat is het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur absoluut! De werkomgeving van een non-profitorganisatie betekent kansen om samen met leden en (natuur)partners aan de slag te gaan met de realisatie van innovatief bos- en natuurbeheer. Een werkplek waar boeiende vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek innemen. Zowel in het dagelijkse beheer als in de uiteenlopende (Europese) projecten die we realiseren. Bovendien ben je bij ons onderdeel van een hecht en gedreven team met bevlogen en deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Ben je benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over!

Op dit moment hebben we binnen regio de Kempen een vacature voor de functie van:

  • Projectmedewerker bos- en natuurbeheer (0,6-1,0 fte)

Wat vind je in deze functie?

Om te beginnen kom je te werken in een zeer bos- en natuurrijke regio, waarin we voor een groot aantal leden het dagelijkse beheer mogen uitvoeren in prachtige terreinen. Hieronder bevinden zich diverse Natura2000 gebieden met alle uitdagingen die daarbij horen. In deze functie begeleid je het dagelijkse bos- en natuurbeheer en werk je samen met je collega’s en het expertteam aan herstel- en inrichtingsprojecten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met diverse externe partijen, van de onderzoeksfase tot de uitvoering. Gezien de omvang van het werkpakket zijn wij op zoek naar een inhoudelijke, bevlogen projectmedewerker die ons team kan versterken.

Hoe zien wij onze nieuwe collega?

De dynamiek van de werkzaamheden vraagt om een gedreven, ondernemende en zelfstandige projectmedewerker. Iemand die zijn kennis over natuurbeheer praktisch weet toe te passen in projecten en het dagelijks beheer. Je kan planmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt een relevante en afgeronde wo- of hbo-opleiding. Eventuele relevante werkervaring is een pre;
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en analytische capaciteiten;
  • Ecologische kennis van de systemen van de hogere zandgronden zien we als een voordeel;
  • Kennis van natuurwetgeving is ook een pluspunt;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS en Microsoft office;
  • Je woont bij voorkeur in Zuidoost-Brabant en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je past goed in een dynamische werkomgeving.

Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden we jou?

Je gaat werken in een hecht team, dat de terreinen beheert voor een grote diversiteit aan leden binnen de Brabantse Kempen. Als projectmedewerker in deze regio werk je aan diverse inhoudelijke natuurprojecten. De lange termijn betrokkenheid bij terreinen en je veelzijdige positie, maken deze functie extra interessant. Er zijn goede kansen om je verder vakinhoudelijk te ontwikkelen binnen onze ambitieuze organisatie.
Je begint met een jaarcontract. Bij gelijkblijvende orderportefeuille en goed functioneren is een vast dienstverband na 2 jaar mogelijk. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4277,- bruto per maand (exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur).
Je werkt grotendeels vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken.

Iets meer over ons

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 577 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 44.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Solliciteren of meer informatie?

Meer informatie over onze cooperatie vind je op de website. Contactpersoon voor deze functie is Willem Aarts (telefoon 040-3034945). Je sollicitatie dient uiterlijk 15 oktober 2023 binnen te zijn. Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl, t.a.v. Willem Aarts.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!