terug
beuk - nieuwe medewerker

Ben Zwinselman is per 1 september gestart als Hoofd Bedrijfsbureau bij Bosgroep Noord-Oost Nederland. Een nieuwe functie binnen de groeiende Bosgroep. Maura Terpstra is deze zomer gestart als ecoloog. Ze stellen zich graag even voor.

Ben Zwinselman

Mijn naam is Ben Zwinselman (57) en ik ben op 1 september gestart bij Bosgroep Noord-Oost Nederland als Hoofd Bedrijfsbureau.
Hiervoor heb ik 28 jaar met veel plezier bij het familiebedrijf Koninklijke Van Wijhe Verf BV te Zwolle gewerkt. Een producent van lakken, muurverven etc. met “Wijzonol” als belangrijkste merk voor de Nederlandse markt. Ik heb daar een brede werkervaring opgedaan in diverse administratieve taken en processen en heb daarnaast in de afgelopen jaren meegedraaid in het interne auditteam (o.a. ISO 9001) en in diverse implementatieprojecten. Ik ben gelukkig getrouwd met Tineke en wij wonen met onze zoon in het aan de IJssel gelegen kleine dorpje Wilsum (Gemeente Kampen). Onze dochter is al een paar jaar uit huis. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Wandelen, fietsen, even de IJssel op of lekker bezig in onze groene tuin. Wel altijd met de verrekijker binnen handbereik, want vogels kijken is één van mijn vele groene hobby’s. Met een paar vogelvrienden verzorgen wij voor SBB en Sovon de broedvogelmonitoring in de Scherenwelle. Een prachtig uiterwaardengebied, bekend om z’n vele duizenden kievietsbloemen. Met enige regelmaat zet ik thuis een nachtvlinderval. De diversiteit in vorm, grootte en kleurenpracht blijft mij verbazen. Voor de determinatie is ObsMapp mijn grootste vriend, want mijn soortenkennis is nog heel gering.
In mijn functie als Hoofd Bedrijfsbureau zal ik me niet alleen gaan bezighouden met controlling en rapportage, maar ook met de verwerking van de dagelijkse stroom van o.a. in- en verkoopfacturen.

Met mijn administratieve achtergrond hoop ik een positieve bijdrage te mogen leveren aan de vele prachtige duurzame doelstellingen van de Bosgroepen en zie er naar uit om samen te werken met en voor de Bosgroep-collega’s en -leden.

Maura Terpstra

Mijn naam is Maura Terpstra. Sinds juni dit jaar werk ik bij Bosgroep Noord-Oost Nederland als ecoloog.
In 2019 ben ik afgestuurd als biotechnicus aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden.
Voordat ik bij de Bosgroep begon, heb ik een kleine vier jaar als ecoloog bij een adviesbureau voor de leefomgeving in Assen gewerkt. Als ecologisch adviseur heb ik me hier onder andere beziggehouden met het uitvoeren van quickscans, begeleiding van het proces rondom ontheffingsaanvragen voor beschermde soorten, adviezen over het versterken van biodiversiteit op planlocatie of natuurlijke inpassing en ecologische begeleiding op planlocaties of bouwplaatsen tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Een groot deel van mijn werkzaamheden in de zomerperiode bestond uit nader onderzoek naar beschermde soorten, waaronder vleermuizen, vogels, reptielen en amfibieën.
Ik zal bij de Bosgroep voornamelijk betrokken zijn bij uitvoering van SNL-monitoring, opstellen van inrichtingsplannen, ecologische begeleiding tijdens uitvoeringswerkzaamheden en opstellen van ecologische werkprotocollen.

Neem contact op

Ben 3

Ben Zwinselman

Hoofd Bedrijfsbureau

maura 2

Maura Terpstra

Ecoloog