Weer veel kwaliteitshout op 20ste Rondhoutveiling

16 februari 2016

Wie op zoek is naar bijzonder kwaliteitshout, kan de Nederlandse Rondhoutveiling niet missen. De Bosgroepen organiseren de veiling op zaterdag 27 februari 2016 voor de 20ste keer. Ook deze keer brengen de Bosgroepen weer mooi hout naar de veiling.

Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout, etc.).

Hout uit Nederland

Houtveiling3Ook in dit jubileumjaar brengen de Bosgroepen weer een ruime hoeveelheid hout naar “de Rolbaan”, nabij Arnhem. Het gaat om 385 kavels met in totaal 935 m3. Gemeentelijke leden, particulieren, maar ook Natuurmonumenten leveren via de Bosgroepen hout aan de Nederlandse Houtveiling. Onze keurmeesters Robert van Eerden, Pieter Westerhof, Meindert Bruggemans en Martijn Jansen zijn de laatste maanden druk bezig geweest om al het hout te keuren, te nummeren, in te delen en te transporteren vanuit de diverse locaties. Vanuit Staatsbosbeheer is Rob Niezen de keurmeester.

Andere veiling

Dit jaar wordt er ook hout van leden geleverd aan andere veilingen. Enkele uitzonderlijke stammen gaan naar de Duitse houtveiling (Wertholz-Submission) in het Forstamt Münsterland in Nordrhein-Westfalen. De Bosgroepen hebben hier ruim twintig jaar geleden de eerste contacten gelegd en daarna diverse malen met succes hout verkocht.

Dit jaar is er van Landgoed Twickel en vanuit een project in de gemeente Stein een vracht zeer mooie Kersen en Acacia’s geleverd. Deze zullen al op 19 februari geveild worden in Münster en dan hopelijk een indicatie geven voor de Nederlandse Houtveiling een week later.

Kavelplaats en veiling

U kunt geen hout meer aanmelden. Het te veilen hout wordt verzameld op de kavelplaats “de Rolbaan”, Koningsweg 17c, Schaarsbergen. Hier is het hout in de twee weken voorafgaand aan de veiling dagelijks te bezichtigen. Verdere informatie over de houtveiling kunt u natuurlijk vinden op onze speciale Rondhoutveilingwebpagina.

Let op: nieuwe locatie voor de veiling!
Oranjerie Groot Warnsborn
Bakenbergseweg 277
6816 VP Arnhem

Voor de pers

Op donderdag 25 februari is er om 11.30 een rondleiding over de rolbaan (Koningsweg 17c te Schaarsbergen). Organisator en keurmeester Meindert Bruggemans en collega Gerard Koopmans staan dan de pers te woord. Wilt u hierbij zijn? Meld u dan van tevoren aan bij Gerard Koopmans (g.koopmans@bosgroepen.nl, 06 50 213 298).

labels:

gerelateerd