Vacature: Senior (landschaps)ecoloog (38 uur p/w) 

1 januari 2023

Bosgroep Noord-Oost Nederland zoekt een ervaren (landschaps)ecoloog. 

Organisatie 

De Bosgroepen zijn coöperaties van bos- en natuureigenaren gericht op duurzaam en doelmatig bos- en natuurbeheer. We hebben meer dan 1.700 leden; particulieren, gemeenten en middelgrote tot grote organisaties, die samen bijna 500.000 hectare bos en natuur beheren. Bosgroep Noord-Oost Nederland (standplaats Witharen) behartigt de belangen van haar leden in Overijssel, Drenthe, Friesland, Groningen en de Noordoostpolder. Bij Bosgroep Noord-Oost Nederland werkt een team van gespecialiseerde ecologen, die samen met de beheerders de eigenaren/leden ondersteunen. 

Wat ga je doen? 

Als ervaren (landschaps)ecoloog ben je verantwoordelijk voor het (zelfstandig) verwerven en uitvoeren van zowel eenvoudige als complexe projecten met betrekking tot landschap in combinatie met bos en natuur. Daarnaast wordt jouw specifieke kennis ingezet binnen lopende projecten. Deze projecten (voor zowel leden, provincies, gemeenten en TBO’s) hebben onder andere betrekking op herstel van natuur- en bosgebieden en het herinrichten van voormalige landbouwgronden. Maar ook (ondersteunen bij) inrichtingsplannen, beheeradvies en regulier beheer komen aan de orde. Met jouw expertise en netwerk heb je een actieve rol in de versterking van de externe positie van de Bosgroep en van de aangesloten leden. Je bent in staat om een langetermijnstrategie te ontwikkelen en daaraan samen met je collega’s invulling te geven. Je draagt bij aan een betere interdisciplinaire samenwerking, kennisuitwisseling en bent intern en extern het aanspreekpunt voor ecologische vraagstukken. Daarnaast zal je een sturende rol in het team gaan vervullen. 

Wie zoeken we? 

 • Een expert op het gebied van (landschaps)ecologie, met aantoonbare kennis van de belangrijkste landschapstypen, ecologie en vegetatie in Nederland en kennis van en ervaring met de natuur- en bosgebieden in Nederland.
 • Affiniteit met bosecologie en hydrologie is een pré.
 • Je beschikt over goede kwaliteiten met betrekking tot analyse en interpretatie van complexe data op het gebied van ecologie. 
 • Als verbinder realiseer je een goede samenwerking met al je collega’s, en bij collega-terreinbeheerders en onderzoeksinstituten, ook op andere Samen met hen geef je richting aan de vele activiteiten en projecten.

Profiel 

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt ten minste tien jaar relevante werkervaring op het gebied van (landschaps)ecologie (het liefst aan de bureauzijde).
Je herkent je in de volgende kwaliteiten: 

 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden en bent in staat je kennis met veel enthousiasme over te brengen op anderen
 • Je bent een verbinder, teamspeler en vindt het leuk om een klein team aan te sturen
 • Je bent goed in staat om in een zakelijk georiënteerde context te functioneren
 • Je beschikt over een groot en relevant netwerk binnen TBO’s, overheden en de onderzoekswereld om onze effectiviteit in de samenwerking met partners te vergroten
 • Je bent initiatiefrijk, het gezicht naar buiten, contactvaardig en bent in staat eigen projecten te initiëren
 • Je hebt kennis van relevante wetgeving (o.a. WNB)
 • Je kunt op een hoog abstractieniveau denken en tegelijkertijd de vertaalslag maken naar praktische uitvoerbaarheid
 • Je bent flexibel, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vindt het prettig om je functie met een grote mate van vrijheid in te vullen.

Ons aanbod 

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamisch werkveld. Het team waarbinnen je werkt, is collegiaal, gedreven, informeel en kent een sterke aanpakkersmentaliteit. De functie biedt ruimte voor eigen initiatief binnen een teamgeest. Wij bieden een functie aan voor 38 uur per week, voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. De basisstandplaats is Witharen, maar hybride werken is geen probleem. De praktische werkzaamheden zullen in Drenthe, Friesland, Groningen en (incidenteel) Overijssel plaatsvinden.
Naast een marktconform salaris, bouw je 8.25% vakantiegeld en in totaal 200 vakantie-uren per jaar op. 

Reageren

Interesse? Stuur je reactie per e-mail naar noordoostnederland@bosgroepen.nl o.v.v. ‘Vacature senior (landschaps)ecoloog’.
Meer weten? Neem dan contact op met Daniëlle Landman (directeur) of Dominique Bokeloh (landschapsecoloog), tel. 0523-745700.
Ook als je geen 100% match bent of wat minder jaren ervaring hebt, komen we graag met je in contact!

 

labels: , , , ,

gerelateerd