Vacature: ervaren Landschapsecoloog

5 december 2018

De Bosgroepen zoeken een ervaren Landschapsecoloog die de (Unie van) Bosgroepen gaat ondersteunen bij diverse projecten en werkzaamheden.

Organisatie

De Bosgroepen zijn coöperaties van bos- en natuureigenaren gericht op duurzaam en doelmatig bos- en natuurbeheer. We hebben ongeveer 1.500 leden; particulieren, gemeenten en middelgrote tot grote organisaties, die samen meer dan 400.000 hectare bos en natuur beheren. De Unie van Bosgroepen is het platform van de Bosgroepen. De Unie zorgt voor belangenbehartiging op landelijk niveau, stimuleert verdere samenwerking en coördineert vele gezamenlijke projecten. Bij de Unie werkt een team van gespecialiseerde ecologen, die samen alle Bosgroepen en daarmee de eigenaren/leden ondersteunen.

Wat ga je doen?

Als ervaren landschapsecoloog ben je verantwoordelijk voor het verwerven en uitvoeren van zowel eenvoudige als complexe projecten met betrekking tot landschap in combinatie met bos en natuur. Daarnaast wordt jouw specifieke kennis ingezet binnen lopende projecten. Deze projecten hebben onder andere betrekking op herstel van natuur- en bosgebieden en het herinrichten van voormalige landbouwgronden. Met jouw expertise en netwerk heb je een actieve rol in de versterking van de positie van de Bosgroepen en van de aangesloten leden. Je bent in staat om een lange termijn strategie te ontwikkelen en daaraan samen met je collega’s invulling te geven. Je draagt bij aan een betere interdisciplinaire samenwerking en kennisuitwisseling.

Wie zoeken we?

We zoeken een expert op het gebied van landschapsecologie, met aantoonbare kennis van de belangrijkste landschapstypen in Nederland. Gedegen kennis van landschap, ecologie en vegetatiekunde strekt tot aanbeveling. Affiniteit met bosecologie is een pre. Je beschikt over goede kwaliteiten met betrekking tot analyse en interpretatie van complexe data op het gebied van ecologie. Je bent een teamspeler bij uitstek. Als verbinder realiseer je een goede samenwerking met al je collega’s bij de Unie en Bosgroepen en bij collega-terreinbeheerders en onderzoeksinstituten, ook op andere disciplines. Samen met hen geef je richting aan de vele activiteiten en projecten. Je brengt een groot netwerk mee om onze effectiviteit in de samenwerking met partners te vergroten.

Profiel

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en hebt ten minste tien jaar relevante werkervaring op het gebied van landschapsecologie.

Je herkent je in de volgende kwaliteiten:

  • Je beschikt over uitstekende en gedegen landschapsecologische kennis
  • Kennis van bosecologie en vegetatie is een pre
  • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden en bent in staat je kennis met veel enthousiasme over te brengen op anderen
  • Je bent een verbinder en teamspeler
  • Je bent goed in staat om in een zakelijk georiënteerde context te functioneren
  • Je beschikt over een groot en relevant netwerk binnen TBO’s, overheden en de onderzoekswereld
  • Je bent initiatiefrijk en bent in staat eigen projecten te initiëren
  • Je kunt op een hoog abstractieniveau denken en tegelijkertijd de vertaalslag maken naar praktische uitvoerbaarheid
  • Je bent flexibel
  • Je beschikt over ruime kennis van en ervaring met de natuur- en bosgebieden in Nederland.

 

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie in een dynamisch werkveld. Het team waarbinnen je werkt, is collegiaal, informeel en kent een sterke aanpakkersmentaliteit. De functie biedt ruimte voor eigen initiatief binnen een teamgeest. Wij bieden een functie aan voor tenminste 32 uur per week, vooralsnog voor de duur van één jaar. De basisstandplaats is Ede. De praktische werkzaamheden kunnen in heel Nederland plaatsvinden.
De functie is ingedeeld in schaal 12 (CAR-UWO) met een maximum van € 5.520 (36 u/week). Bij bewezen ervaring en expertise is indeling in schaal 13 bespreekbaar (max € 5.984 bij 36 u/week).

Reageren

Interesse? Stuur je reactie voor 15 januari 2019 naar de Unie van Bosgroepen, Postbus 8187, 6719 AD in Ede t.a.v. dhr. G.J.P. Jansen, directeur a.i. Unie van Bosgroepen. Of via e-mail naar unie@bosgroepen.nl o.v.v. ‘Vacature landschapsecoloog’.
Voor meer informatie kun je terecht bij dhr. Jos Jansen, tel. 06-52381870.

labels: , , , ,

gerelateerd