Opfriscursus bosbeheer en bosexploitatie

9 april 2014

De laatste jaren krijgen productie, oogst en afzet van hout bij bosbeheer steeds meer aandacht. Bij veel beheerders is er behoefte aan meer kennis en kunde op dit gebied. De Bosgroepen, Staatsbosbeheer en de AVIH hebben daarom in 2013 een opfriscursus bosbeheer en bosexploitatie georganiseerd. Wegens succes wordt de cursus in 2014 meerdere keren herhaald.

Het doel van de cursus is om de reeds aanwezige kennis over houtproductie, oogst en afzet op te frissen en naar een hoger plan te tillen. De cursus richt zich dan ook op de professionele beheerders, die al de nodige ervaring hebben. De organisatoren verkennen daarnaast op welke wijze deze cursus ook kan worden aangeboden aan mensen die met bosbeheer bezig zijn zonder professionele achtergrond, zoals kleine terreineigenaren.

De cursus bestaat uit 4 dagen, waarin steeds een ander onderwerp centraal staat. Zo gaat het onder andere over de beoordeling van opstanden, blesinstructies en sortimentsbepalingen. Theorie en praktijk worden steeds afgewisseld. De cursus wordt afgesloten met een toets en de deelnemers krijgen na afloop een certificaat. De drie organiserende partijen verzorgen samen de inhoud en leveren de docenten. Hoofddocent is Jeroen de Haas.

De kosten bedragen € 800,- (excl. BTW) per persoon. Er zijn in 2014 drie cursussen gepland. De cursuslocaties zijn verspreid over Nederland:

Cursusdag Zuid NL Noord NL West NL
Dag 1 13 mei 15 mei 4 sept
Dag 2 20 mei 22 mei 11 sept
Dag 3 27 mei 5 juni 18 sept
Dag 4 / examen 3 juni 12 juni 25 sept

 

 

 

 

Download hier het volledige cursusprogramma.

Download hier de cursusflyer.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze cursus of verdere vragen? Neem dan contact op met Gerard Koopmans (g.koopmans@bosgroepen.nl of 06 50 213 298).

labels: , , ,

gerelateerd