SNL en gecertificeerd: Bij de Bosgroep zit u goed!

11 februari 2016

Per 1 januari 2017 gelden er andere regels voor SNL-aanvragen. Alle aanvragen die eind van dit jaar aflopen en per 1-1-2017 opnieuw ingaan, moeten verplicht gecertificeerd zijn. Vraagt u via de Bosgroepen subsidie aan, dan verandert er niets. De Bosgroepen zijn namelijk SNL-gecertifieerd: leden die hun SNL-aanvraag bij de Bosgroepen hebben ondergebracht, of gaan onderbrengen, zijn dat automatisch ook.

Mogelijk bent u lid van een Bosgroep, maar heeft u een SNL-aanvraag buiten de Bosgroep om. In dat geval komt u, om de subsidie te verlengen, wel met de verplichte certificering in aanraking.

Uw SNL-aanvraag kan op drie manieren worden gecontinueerd:

  1. U brengt uw SNL onder bij de Bosgroep. Via het groepscertificaat van de Bosgroep (deelname aan de verzamelaanvraag) bent u gecertificeerd.
  2. Via een (vaak nog op te richten) natuurcollectief in uw provincie.
  3. Wanneer u meer dan 75 ha* heeft kunt u zichzelf individueel certificeren. Via het certificeringsmodel van Part-Ner maakt u zelf uw eigen aanvraag.
    (*NB: De meeste provincies hanteren de grens van 75 ha, maar dit kan per provincie afwijken.)

Op dit moment organiseren de meeste provincies voorlichtingsavonden over de SNL en certificering. De Bosgroepen zullen hier ook aanwezig zijn om u en potentiële deelnemers te woord te staan.

Voor meer informatie over de SNL kunt u terecht bij de SNL-projectleider van uw Bosgroep.

 

Foto: Marijke Verhagen, freenatureimages.eu

labels:

gerelateerd