Samenwerking met StukjeNatuur en VolkerWessels

19 maart 2021

Klimaat en CO2 staan volop in de aandacht zoals u weet. Steeds meer bedrijven en particulieren willen een groen gebaar maken, of heel concreet bijdragen aan de compensatie van hun eigen CO2-voetafdruk. Om de garantie te hebben dat het geld ook in duurzaam beheerd bos terecht komt, valt de keuze vrij snel op FSC-gecertificeerd bos. VolkerWessels en VolkerWessels Infra hebben binnen onze groep het spits afgebeten wat betreft een samenwerking. Recent heeft de Unie van Bosgroepen voor de FSC-groep ook een intentieverklaring afgegeven voor een samenwerking met ‘StukjeNatuur’.

StukjeNatuur

StukjeNatuur biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de revitalisering van de FSC-gecertificeerde bossen van onze groep. Het gaat hierbij vooral om het revitaliseren van bos met klimaatbestendiger boomsoorten. Maar ook het onderplanten met productieve soorten, om over 50 – 80 jaar weer hout voor de bouw te kunnen leveren, komt aan bod.

De schaal van de projecten is divers. Momenteel wordt er op kleine schaal binnen een paar projecten al geëxperimenteerd en zijn de eerste contracten getekend. De eigen bijdrage bij deze projecten is voor overheden 25% en voor particulieren 15%. Mocht u belangstelling hebben voor dit initiatief, neem dan contact op met Gerard Koopmans of uw FSC -contactpersoon.

Voor meer informatie over StukjeNatuur zie: www.stukjenatuur.nl.

labels: , ,

gerelateerd