Project 1boom succesvol afgesloten

30 november 2015

Een boom werd 1boom. Om mensen te inspireren om kunstzinnig en ambachtelijk met inlands hout aan de slag te gaan. Natuur en cultuur gingen hand in hand en traditioneel bosbeheer maakte moderne vormgeving mogelijk. Nu is het project afgesloten. De trekkers kijken terug op een geslaagd initiatief.

1boomKijk eens om je heen: hoeveel hout zie je? De kast, de tafel, de lijst, de vloer, de lepel, de schaal, de deurklink, en vast nog meer. Hout is een mooi en veelzijdig materiaal dat in onze maatschappij al eeuwen lang wordt gebruikt en gebruikt kan blijven worden: voor scheepsbouw, woningbouw, voor instrumenten, voor meubels en keukengerei, voor woninginrichting, en natuurlijk voor beelden en andere kunstvoorwerpen.

Omdat we bijna vergeten dat hout zo belangrijk is en dat je hout op zoveel plekken en in zoveel variaties tegenkomt, is in 2011 gestart met het project 1boom, een variant op het in Engeland bedachte OneTree. De Bosgroepen stonden aan de wieg van het project. Later is het initiatief overgenomen door Stichting Vormgevers in Hout. Na vier jaar van intensief en spannend werk is het klaar: 1boom is omgevormd in meer dan 100 kunstwerken, vele mensen hebben hiermee kennisgemaakt en zijn er door geraakt, de werken en het 1boomboek vinden nu verder hun weg. Om het project af te sluiten, zijn de resultaten samengevat in een mooi beeldverslag. Klik hier om het beeldverslag te downloaden.

labels: , ,

gerelateerd