Posters: Honden aan de lijn! Het broed- en kalverseizoen is begonnen

24 maart 2019

In het voorjaar is het fijn wandelen in bos en veld. Maar in de buurt van broedende en pasgeboren vogels, en bijvoorbeeld reekalfjes, is het belangrijk dat honden aan de lijn blijven. Openstellingsborden met daarop o.a. de tekst ‘Honden aan de lijn’ worden niet door alle bezoekers bekeken. Wij hebben daarom een paar kleine posters gemaakt die u kunt uitprinten en ophangen bij de entree van uw terrein. Daarmee kunt u hondeneigenaren in het voorjaar nog extra wijzen op de noodzaak van een aangelijnde hond.

Waarom honden aan de lijn?

Loslopende honden kunnen jonge dieren aanvallen of verjagen, met een verdrietig einde tot gevolg.
Ook het aanraken van een jong reekalfje heeft vervelende gevolgen; de moeder zal het jong verstoten. Niet alle bezoekers van (particuliere) bos- en natuurgebieden zijn zich bewust van de mogelijke gevolgen van hun aanwezigheid en die van hun loslopende hond.

Gratis posters om zelf uit te printen

Om de bezoekers van uw terrein te wijzen op het belang van een aangelijnde hond en alertheid wat betreft (jonge) dieren, waaronder ook eikenprocessierupsen, hebben we een aantal posters gemaakt voor onze leden. Onderstaande posters kunt u op uw terrein, gelamineerd of achter glas, ophangen. U kunt de posters hieronder gratis downloaden en uitprinten in A4 (of eventueel A3) formaat.

Het gaat om de volgende posters:

Heeft u specifieke wensen, dan kunt u contact opnemen met uw regiobeheerder. Aan het maken van een aangepaste poster of bijvoorbeeld een speciaal bord zijn meestal wel kosten verbonden.

Openstellingsborden van emaille of polyester

Uiteraard kunt u ook nog steeds onze exclusieve openstellingsborden bestellen, tegen een speciaal ledentarief. Ook op dit bord staat de vermelding ‘Honden aan de lijn’.
Het ontwerp van dit bord is uniek en de borden zijn van de beste kwaliteit geëmailleerd staal. Ons openstellingsbord is een moderne variant van het herkenbare ‘vliegertje’. Dit bord is direct leverbaar op voorraad. Het vliegerbord is er in twee formaten: klein en groot. Het standaardbord heeft deze tekst:

OPENGESTELD PARTICULIER EIGENDOM
Vrij wandelen op wegen en paden
Toegang van zonsopgang tot zonsondergang
Honden aan de lijn
Voor andere activiteiten is de toegang verboden
Art. 461 Wetboek van Strafrecht

Meer informatie en bestellen openstellingsbord

Voor meer informatie over de openstellingborden en bestellen bij de Bosgroepen.
Meer informatie over (de bescherming van) reekalfjes vindt u op de website van Vereniging het Reewild: www.reewild.nl.
Meer informatie over de eikenprocessierups, en voorzorgsmaatregelen, vindt u op de website van het RIVM.

labels: , , ,