Nieuwsarchief

13 december 2017Gevolgen afschaffen landbouwregeling per 1 januari 2018

Leden van de Bosgroep die vallen onder de zogeheten landbouwregeling, moeten er rekening mee houden dat deze per 1 januari a.s. wordt afgeschaft. Dit heeft vooral... (...)

4 december 2017LESA in Smoddebos verklaart verandering soortenrijkdom

Het Smoddebos (nabij Oldenzaal) is een bijzonder eiken-haagbeukenbos met een uitbundige soortenrijkdom. Maar die soortenrijkdom neemt de laatste jaren af, menen... (...)

27 november 2017Gorsselse Heide: natuurherstel met een plus

Het natuurherstelproject Gorsselse Heide is afgerond. 100 hectare voormalig militair terrein bij Zutphen is nu een gevarieerd vochtig heideveld met vennen en... (...)

15 november 2017Succesvol van landbouw naar natuur

Landbouwgrond omzetten in natuur blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Hoe lees je het landschap zodat je kansen en knelpunten in kaart kunt brengen? Waar vind je... (...)

30 oktober 2017FSC-groepscertificaat 5 jaar verlengd

In juni is de Unie van Bosgroepen door een onafhankelijke certificeerder aan de vijfjaarlijkse heraudit voor FSC onderworpen. Met positief resultaat: het... (...)

30 oktober 2017“Prachtig als die bijzondere stam bij de meubelmaker belandt”

22e Nederlandse Rondhoutveiling: meld uw hout aan Iedere bosbeheerder komt ze tegen: de stammen die opvallen vanwege hun omvang, noestvrije onderstam of bijzondere... (...)

27 oktober 2017Kansen voor natuur in het dal van de Grote Beek

De Grote Beek ontspringt ten oosten van Doetinchem en stroomt in westelijke richting naar de IJssel. Gemeente Doetinchem wilde graag meer weten over de kansen voor... (...)

26 oktober 2017Geldersch Landschap aan de slag met erosieproblematiek Heerlijkheid Beek

‘Red de Kabouterboom!’ staat op de website van het Geldersch Landschap. De dikste kastanjeboom van Nederland (450 jaar oud) heeft te lijden onder de gevolgen van... (...)

3 oktober 2017Zonnig Mariënwaerdt verwelkomt ruim 600 bos- en natuurbeheerders

Ruim 600 beheerders van bos en natuur bezochten vrijdag 29 september de 9e Beheerdersdag op Landgoed Mariënwaerdt. Bezoekers hoorden over actuele ontwikkelingen in het... (...)

26 september 2017Uniek hoogveenonderzoek Aamsveen van start

Op 5 september werd een start gemaakt met het hoogveenonderzoek Aamsveen. Deskundigen van de Bosgroepen, BIAX consult, ecohydrologisch adviesbureau Bell Hullenaar, prof.... (...)

11 september 2017Even voorstellen: Mirjam Broekmeyer

Vanaf maandag 18 september zal ik bij de Unie van Bosgroepen de functie van beleidsmedewerker/projectmanager vervullen. Mijn belangrijkste taak in het begin zal het... (...)

9 augustus 2017Cursus: van landbouwgrond naar natuur

U moet Natura 2000-doelen halen of PAS-maatregelen nemen. Dus hebt u landbouwpercelen aangekocht. Maar dan blijkt de praktijk – natuur ontwikkelen – veel... (...)

31 juli 2017PAS voor Punthuizen-Stroothuizen

Voor Natura 2000-gebied Punthuizen-Stroothuizen worden PAS-maatregelen voorbereid. Die maatregelen moeten de natuurkwaliteit verbeteren. Fons Eysink van de Unie van... (...)

26 juli 2017Utrecht gaat toezicht bij openstelling vergoeden

Utrecht maakt als eerste provincie geld vrij om bij de openstelling van gebieden ook het toezicht in die gebieden te vergoeden. De Unie van Bosgroepen maakt zich samen... (...)

12 juli 2017Nieuwe natuur op Schultenwolde

Midden in een gebied met vochtige heide gaf Landgoed Schultenwolde (Tubbergen) twee hectare landbouwgrond terug aan de natuur. Bosgroep Noord-Oost Nederland (Erik... (...)

6 juli 2017Groenfonds helpt grote natuurherstelprojecten voorfinancieren

Grote natuurherstelprojecten vragen soms een forse voorfinanciering. Dat zet een rem op de voortgang van deze projecten. De Bosgroepen kunnen nu dankzij een... (...)

27 juni 2017Hogere SNL-vergoeding ‘bos met productie’

Brussel heeft een aantal aanpassingen in het Subsidiestelsel Natuur en Landschap (SNL) goedgekeurd. De standaardkostprijs voor het beheertype bos met productie gaat... (...)

23 juni 2017Meld u aan voor de Beheerdersdag 2017!

Dé kennis- en netwerkdag over bos- en natuurbeheer staat weer voor de deur. Op 29 september bent u voor de negende editie van de Beheerdersdag welkom op Landgoed... (...)

20 juni 2017Bosgroep Midden Nederland zoekt Administrateur (32-38 uur/week)

Ben je gestructureerd, snel en nauwkeurig en heb je cijfermatig inzicht? Misschien ben jij onze nieuwe administrateur! Bosgroep Midden Nederland is een coöperatie... (...)

19 juni 2017PAS in Dinkelland: niet alleen inhoud, ook proces

De PAS-maatregelen voor drie Natura 2000-gebieden in de gemeente Dinkelland stonden op papier. Op verzoek van de gemeente nam de Unie van Bosgroepen die maatregelen... (...)

Pagina 1 van 81234... »