terug
Etienne meten bos

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in de regio Limburg? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet. Want dat is het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur absoluut! De werkomgeving van een non-profitorganisatie betekent kansen om samen met leden en (natuur)partners aan de slag te gaan met de realisatie van innovatief bos- en natuurbeheer. Een werkplek waar boeiende vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek innemen. Zowel in het dagelijkse beheer als in de uiteenlopende (Europese) projecten die we realiseren. Bovendien ben je bij ons onderdeel van een hecht en gedreven team met bevlogen en deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Ben je benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over!
Op dit moment hebben we binnen regio Limburg een vacature voor de functie van: Projectmedewerker bos, natuur en landschap (0,8-1,0 fte).

Wat vind je in deze functie?

Je komt te werken in een natuur- en bosrijke regio waarin wij voor een groot aantal van onze leden het dagelijkse beheer en onderhoud mogen uitvoeren in prachtige terreinen. Naast het reguliere beheer, waarbij een klantgerichte aanpak erg belangrijk is, realiseren wij ook vele projecten in deze terreinen. De projecten zijn uiteenlopend van aard en complexiteit en variëren van het herstellen van natuur tot het ontwikkelen en inrichten van compleet nieuwe natuurgebieden.
In deze functie begeleid je het dagelijkse bos- en natuurbeheer en werk je samen met je collega’s binnen de regio en met het expertteam aan herstel- en inrichtingsprojecten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met diverse externe partijen, van de onderzoeksfase tot de planvorming en de uiteindelijke uitvoering. Gezien de omvang van het werkpakket zijn wij op zoek naar een inhoudelijke, bevlogen projectmedewerker die ons team kan versterken.

Hoe zien wij onze nieuwe collega?

De dynamiek van de werkzaamheden vraagt om een gedreven, ondernemende en zelfstandige projectmedewerker. Iemand die zijn kennis over bos- en natuurbeheer praktisch weet toe te passen in projecten en het dagelijks beheer. Je kan planmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt een relevante en afgeronde wo- of hbo-opleiding en mogelijk al relevante werkervaring opgedaan.
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en analytische capaciteiten;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS (bij voorkeur QGIS) en Microsoft office;
  • Je woont bij voorkeur in Limburg en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je past goed in een dynamische werkomgeving.

Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden we jou?

Je gaat werken in een hecht team, dat terreinen beheert voor meerdere leden in Limburg. Als projectmedewerker in de regio werk je aan diverse interessante natuurherstelprojecten en regulier beheer. De lange termijn betrokkenheid bij terreinen en je veelzijdige positie, maken deze functie extra interessant. Er zijn goede kansen om je verder vakinhoudelijk te ontwikkelen binnen onze ambitieuze organisatie.
Je begint met een jaarcontract. Bij gelijkblijvende orderportefeuille en goed functioneren is een vast dienstverband na 2 jaar mogelijk. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 4.277,- bruto per maand (exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur).
Je werkt deels vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken of vanuit onze werkplekken op Buitenplaats Vaeshartelt (Maastricht noord). Uiteraard zul jij je ook met regelmaat in het veld begeven.

Iets meer over ons

Wil je alvast iets meer zien of horen over Bosgroep Zuid Nederland? Kijk dan zeker even naar dit filmpje of luister naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, als eerste kennismaking met onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.
Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 577 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant, en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, natuurbeschermingsorganisaties, stichtingen, watermaatschappijen en rijksinstanties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 44.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Solliciteren of meer informatie?

Contactpersoon voor deze functie is Johan Arts (tel 040-3034960). Je sollicitatie dient uiterlijk 26 juni 2023 binnen te zijn. Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl, t.a.v. Johan Arts.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
Alle actuele vacatures bij de Bosgroepen vind je op onze
vacaturepagina.

Om deze video te bekijken dient u cookies te accepteren.