terug
Kommavlinder

Wil jij werken in de meest groene omgeving van Nederland en vanuit jouw vakgebied, samen met een gemotiveerd team, een bijdrage leveren aan uitdagende opgaven in bijzondere natuurgebieden? Bij Bosgroep Noord-Oost Nederland bieden we je dit allemaal, en nog veel meer...

Wie zijn wij?

Bosgroep Noord-Oost Nederland, gevestigd in Witharen nabij Zwolle, is een coöperatieve vereniging van, en voor, eigenaren van bos- en natuurterreinen in Overijssel, Drenthe Friesland, Groningen en de Noordoostpolder. De vereniging telt zo’n 850 leden die gezamenlijk eigenaar of beheerder zijn van ruim 177.000 hectare bos- en natuurgrond. Dit zijn particulieren, agrariërs met SNL, landgoederen, abdijen, zorginstellingen, natuurbeschermingsorganisaties, waterleidingmaatschappijen en overheden, zoals waterschappen, defensie en gemeenten.
Bosgroep Noord-Oost Nederland adviseert en ontzorgt haar leden bij het duurzaam beheer en de ontwikkeling van bos en natuur. Met een multidisciplinair team van 25 betrokken professionals werken we dagelijks aan uitdagende en innovatieve opgaves in zeer verschillende natuurgebieden. Dankzij onze unieke marktpositie, precies tussen terreinbeheerders en commerciële adviesbureaus, zijn we de ideale partner voor tal van complexe opgaven. Hierin werken we ook nauw samen met collega’s van de andere Bosgroepen in Nederland. In ons team in Noordoost-Nederland hebben we een vacature voor een ervaren meewerkend financieel controller.

Wie zoeken wij?

Als ervaren financial heb je een brede vakinhoudelijke kennis. Je bent verantwoordelijk voor CBS-, BTW- , ICP- en VPB aangiftes. Je levert daarnaast de gegevens voor het opmaken van de jaarrekening aan bij onze accountant. Ook ben je sparringpartner voor de leden van het MT en informeert hen en de Raad van Toezicht door middel van begrotingen, financiële rapportages, kostenverrekeningen, cashflowoverzichten en andere managementrapportages Naast deze werkzaamheden ben je samen met jouw collega verantwoordelijk voor een goede verdeling van de werkzaamheden op het bedrijfsbureau, neem je zelf actief deel aan het primaire proces door te zorgen voor facturering en een proactief debiteuren- en crediteurenbeheer. Je wilt vanuit een proactieve adviserende en coördinerende rol meebouwen aan een verdere uitbreiding van het bedrijfsbureau.

Wat vragen wij?

 • Je hebt inmiddels een brede boekhoudkundige ervaring en bent toe aan een 2e of 3e stap in jouw carrière.
 • Je hebt een dienstverlenende houding, beschikt over goede contactuele en communicatieve vaardigheden en bent uiteraard accuraat.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Exact Globe, Synergie en Qics
 • Je voelt je prettig in een vakinhoudelijke voortrekkersrol binnen onze organisatie en bent proactief in het delen van jouw kennis.
 • Je hebt een brede interesse, een leergierige instelling en hebt oog voor verbetermogelijkheden.
 • Jouw kennis van BTW vraagstukken en subsidietrajecten is voor ons extra waardevol.

Wat bieden wij?

 • Nergens is er zo’n grote verscheidenheid aan natuur als in Noordoost-Nederland. Onze organisatie is van alle markten thuis in natuurbeheer en -ontwikkeling
 • Onze leden zijn eigenaar van, of beheren, deze prachtige natuurgebieden die vaak net buiten de radar van het brede publiek vallen. Jij zorgt vanuit jouw rol voor een correcte financiële afhandeling richting onze leden en toeleveranciers.
 • De wensen van onze leden lopen sterk uiteen. Kortlopende en langlopende projecten, concrete en meer abstracte opgaven wisselen elkaar af. Onze organisatie is project gedreven en kenmerkt zich door langdurige relaties met haar leden en afnemers.
 • Dankzij onze unieke positie in de markt werken we aan de meest interessante en innovatieve opgaven in nauwe samenwerking met onze leden en partijen zoals gemeenten en provincies.
 • Een open cultuur, korte communicatielijnen en veel ruimte voor initiatief.
 • Je maakt deel uit van een multidisciplinair team van betrokken professionals die in een prima onderlinge sfeer werken aan mooie opgaven.
 • Je gaat binnen het bedrijfsbureau een voortrekkersrol vervullen en je deelt jouw kennis met collega’s die binnen de andere Bosgroepen werkzaam zijn.
 • Via onder andere (digitale) kennislunches en fysieke kennisbijeenkomsten delen we actief onze expertise met elkaar en bieden wij jou de mogelijkheid meer te weten te komen over bos- en natuurbeheer.
 • Zelfs ons kantoor staat midden in de natuur waardoor je ook vanachter jouw bureau reeën en eekhoorns ziet. Hoewel het erg aantrekkelijk is om naar ‘kantoor’ te komen, ondersteunen we hybride werken volop.
 • Afhankelijk van jouw expertise kan jouw bruto maandsalaris oplopen tot ….
 • Je bent voltijds (38 uur) bij ons welkom. Vanaf 28 uur in de week is een samenwerking ook mogelijk want we houden graag rekening met de door jou gewenste balans tussen werk en privé.

Interesse?

Stuur je reactie per e-mail naar noordoostnederland@bosgroepen.nl o.v.v. ‘Meewerkend controller'. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Daniëlle Landman (directeur), tel. 06 25273226.

Alle actuele vacatures bij de Bosgroepen vind je op onze vacaturepagina.

Om deze video te bekijken dient u cookies te accepteren.