Nieuw: praktijkadviezen en instructiefilmpje eikenprocessierups

15 maart 2020

De eikenprocessierups is een gegeven en gaat niet meer weg. Het is vooral een overlastprobleem en geeft een natuurlijk ongemak, alhoewel er ook serieuze gezondheidsrisico’s zijn. De nieuwe praktijkadviezen en folders van VBNE en Stigas bieden handvatten voor de omgang met de rupsen. 

Praktijkadvies van VBNE

Om eigenaren en beheerders van bos, natuur en landschapselementen handvatten te bieden voor de omgang met eikenprocessierups heeft de Vereniging van bos- en natuurterreineigenaren (VBNE) een praktijkadvies opgesteld. In de brochure leest u alles over de juridische aspecten, communicatie en mogelijk beheermaatregelen in bos- en natuurgebieden.

Folder en video van Stigas

Ook Stigas, de organisatie die ondernemers en werknemers helpt om gezond, veilig en duurzaam te werken, heeft een folder en een instructievideo gemaakt.

Poster: Pas op, eikenprocessierups!

Om bezoekers en passanten op de aanwezigheid van eikenprocessierupsen op uw terrein te wijzen, hebben wij een postertje gemaakt, dat u  kunt uitprinten en ophangen. De QR code verwijst naar de website van het RIVM (eikenprocessierups).

labels:

gerelateerd