Nicole Olland nieuwe directeur-bestuurder Unie van Bosgroepen

30 oktober 2019

Per 1 februari 2020 wordt Nicole Olland de nieuwe directeur-bestuurder van de Unie van Bosgroepen. Ze volgt Jos Jansen op, die sinds augustus 2018 interim directeur is van de Unie. De Bosgroepen hopen dat Nicole Olland, als hét gezicht van de Bosgroepen, met haar bestuurlijke ervaring en kennis als proces- en programmamanager de Unie van Bosgroepen en de Bosgroepen nog verder kan versterken en op de kaart kan zetten.

Achtergrond

Nicole Olland

Nicole Olland studeerde Milieuhygiëne bij de Wageningen University and Research. Na diverse functies bij onder andere het Ministerie van VROM en Ingenieursbureau Royal Haskoning, volgden advies- en managementfuncties bij onder meer de Provincie Zuid-Holland en de Provincie Gelderland. Van 2014 tot 2018 was Nicole Olland wethouder Ruimtelijke Ordening bij de gemeente Rheden, met portefeuilles als Ruimtelijke Ordening, Klimaatadaptatie, Landbouw, Natuur en Energietransitie. Het afgelopen jaar bracht ze 20 overheden en netwerkbeheerder Alliander samen in haar functie van ‘procesregisseur Regionale Energiestrategie (RES) Arnhem Nijmegen’, om deze RES gezamenlijk verder vorm te geven.

Nicole Olland: “Wat een eer om aan de slag te gaan als Directeur-bestuurder bij de Unie van Bosgroepen! Voor mij komen in deze functie mijn bestuurlijke, bedrijfskundige en proceskundige achtergrond in de blauwe en groene wereld mooi samen. Ik kijk er naar uit om met de gehele organisatie voor de leden klaar te staan bij het toekomstbestendig beheer van bos en natuur.”

De Algemene Ledenvergadering van de Unie stelt in haar besluit: “ Wij vinden als leden van de Unie dat we een wezenlijke stap vooruit hebben gezet met de benoeming van Nicole Olland om de Unie en de Bosgroepen op een toekomstbestendige manier verder vorm te geven”.

 

labels: , , ,

gerelateerd