Nicole Olland nieuw lid Raad van Toezicht Boomfeestdag

23 november 2021

Nicole Olland volgt Jos Jansen op als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Nationale Boomfeestdag. Afgelopen week is ze officieel toegetreden.

Nationale Boomfeestdag

Het doel van Stichting Nationale Boomfeestdag is om kinderen van groep 6 (9 en 10 jaar) meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van natuureducatie laten we hen de wondere wereld van bomen beleven, leren kinderen het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun boompje hieraan bij te dragen.

“Nicole Olland: “Het is heel eervol om deze rol van Jos over te mogen nemen, en erg leuk om te doen! De doelstelling van de stichting is uiteraard iets waar wij ons als Bosgroepen helemaal in kunnen vinden. Daarom helpen we vaak mee met projecten in het kader van Boomfeestdag. Voor de iets oudere bos- en natuurbeheerders in spe geven verschillende medewerkers colleges en gastlessen op scholen en universiteiten zoals Van Hall Larenstein, Yuverta (voorheen Helicon) en de WUR. En we bieden ieder jaar plek aan stagiaires.”

Elk jaar vindt de Nationale Viering Boomfeestdag plaats in één gemeente in Nederland. Naast de Nationale Viering is er ook een Provinciale Viering Boomfeestdag met een Accentgemeente per provincie.  Alle gemeenten die mee doen aan de Nationale Boomfeestdag organiseren in principe hun eigen Boomfeestdag-viering. Stichting Nationale Boomfeestdag maakt ook educatief materiaal zoals de BomenMap en realiseert  op meerdere locaties in Nederland geboortebossen. Zo gaan er ieder jaar weer heel veel boompjes op verschillende plekken in Nederland de grond in.

labels:

gerelateerd