Mooi resultaat Bosgroepen bij Nationale Bosbouwquiz

3 november 2014

De teams van de Bosgroepen die op donderdag 30 oktober meededen aan de 2e Nationale Bosbouwquiz hebben een eervolle 2e en 3e plaats behaald. Een resultaat om trots op te zijn!

De Bosbouwquiz werd voor de tweede keer georganiseerd door de Koninklijke Bosbouwvereniging en vond plaats op Landgoed Staverden. 14 teams streden om de eerste plek en kregen gedurende de middag een bont palet aan vragen voorgelegd. Om de vragen goed te kunnen beantwoorden, was niet alleen veel vakinhoudelijke kennis nodig, maar ook de nodige creativiteit. Ook kennis over geschiedenis, muziek en kunst bleek van pas te komen. Het bleef lange tijd spannend, want meerdere teams gingen gelijk op in het aantal behaalde punten. Pas in het laatste vragenblok kon team Zij Die Meten het verschil maken. Zij gingen er net als 4 jaar geleden met de eerste prijs vandoor. Bosgroep Zuid Nederland werd tweede en het combinatieteam van de Bosgroepen Midden en Noord-Oost Nederland werd derde.

In de pauze van de quiz werd de jaarlijkse scriptieprijs van de Stichting Toekomstboom uitgereikt. Ook hier vielen de Bosgroepen in de prijzen. De prijs ging namelijk naar Wouter Delforterie, werkzaam bij Bosgroep Zuid Nederland. Zijn afstudeerscriptie ging over de toekomst van de douglasteelt in Nederland.

Meer informatie over de Nationale Bosbouwquiz is te vinden op nbq.knbv.nl.

nbq2

labels: ,

gerelateerd