Meer weten over natte landbouw?

20 maart 2018

Landbouw en natuur tegenpolen? Dat hoeft helemaal niet. Wanneer je gewassen teelt die tegen natte voeten kunnen hoef je het waterpeil niet te verlagen, en dat is goed voor de natuur. De Bosgroepen willen meer vertellen over deze natte vorm van landbouw (ook wel paludicultuur) tijdens de Dag van Gelderland. Nieuwsgierig? Door te stemmen helpt u ons aan een plekje op het programma.

Er bestaan natuurgewassen die tegen nattigheid kunnen en toch verkoopbare producten opleveren. De Bosgroepen willen ze graag in Gelderland introduceren: eerst experimenteel en door het ontwikkelen van businesscases met ondernemers. Natte landbouw kan een bijdrage leveren aan het herstel van de Gelderse natuur maar ook aan het behoud van de boerenstand en de leefbaarheid op het platteland.

Op het congres Dag van Gelderland (6 juni, Ede) denken Gelderse ondernemers en organisaties samen na over de toekomst van Gelderland rond de thema’s groen, werken en netwerk. Stemmen kan tot en met 26 maart via dagvangelderland.nl (gebruik het zoekveld bovenaan de pagina).

labels: ,

gerelateerd