Komt u graag naar de landgoederen in Beetsterzwaag?

17 november 2015

Uw favoriete natuur in kaart brengen en nieuwe plekjes ontdekken, daarvoor is Greenmapper.nl. De website van de Rijksuniversiteit Groningen verbindt mensen online met de natuur. Bovendien leren onderzoekers wie welke natuur waardeert en waarom. De website wordt ook gebruikt voor het landgoederenproject in Beetsterzwaag.

Over het project Landgoedmodel Beetsterzwaag

In november 2014 ging het project Landgoedmodel Beetsterzwaag (Friesland) van start. In het project probeert de Bosgroep samen met de landgoedeigenaren de kosten en baten op de landgoederen beter in balans te brengen. Dit moet een nieuw verdienmodel opleveren waarin ook het landschap een belangrijke economie wordt.

Motivatie in kaart brengen

De Rijksuniversiteit Groningen brengt momenteel de maatschappelijke kosten en baten van de landgoederen in kaart. Voor die analyse willen de onderzoekers graag weten waar bezoekers vandaan komen en waarom ze de landgoederen bezoeken. Zo kunnen zij in kaart brengen welke mensen of partijen betrokken kunnen worden bij behoud van deze gebieden.

Op www.greenmapper.nl kunt u uw waardering kenbaar maken. Invullen kan ook voor uw andere favoriete plekjes in de natuur.

labels: ,

gerelateerd