Kaartverkoop 11e Beheerdersdag van start!

25 juni 2019

De kaartverkoop voor de 11e Beheerdersdag op 27 september 2019 op landgoed Mariënwaerdt (Beesd) is van start. Als bos- of natuurbeheerder mag u deze kennis- en netwerkdag niet missen! De Beheerdersdag wordt georganiseerd door de VBNE en de Bosgroepen, samen met diverse partners.

De Beheerdersdag is een dag vol actualiteit over beheer van bos, natuur en landschap in Nederland. We werken aan een gevarieerd programma met boeiende lezingen, workshops en excursies. Uiteraard is er weer voldoende ruimte om te ontspannen en te netwerken.

Hoofdthema’s Klimaat & Droogte en Natuur & Landbouw

Er zijn dit jaar twee speciale thema’s aangewezen; Klimaat & Droogte en Natuur & Landbouw, onderwerpen die op de Beheerdersdag niet mogen ontbreken.
Met onder meer:

  • Wageningen Environmental Research en Probos over Klimaatslim bosbeheer.
  • De Bosgroepen en Natuurmonumenten over respectievelijk de effecten van droogte op bossen en op beken.
  • Voedselbos-pionier Wouter van Eck en Fransjan de Waard over de praktische ins and outs van voedselbosbouw.
  • Het Zeeuws Landschap over de ervaringen uit een praktijkproef voor boerenlandvogels.

Ook andere zaken komen aan bod, zoals de Beslisboom Amerikaanse vogelkers, handhaving in het buitengebied (denk aan  afvaldumping, stroperij, etc.) en de wolf in Nederland. Het definitieve programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Meer informatie en tickets

Meer informatie en tickets via de website van de Beheerdersdag.
Rechtstreeks naar de kaartverkoop.

Hieronder ziet u een filmpje over de aanstaande 11e Beheerdersdag, met gastheer Frans van Verschuer, eigenaar van Landgoed Marienwaerdt, en Gerard Koopmans, projectleider bij de Beheerdersdag en de Bosgroepen.

 

labels: , , , ,

gerelateerd