Jubileumeditie Nederlandse Rondhoutveiling: aanmelden hout weer mogelijk

17 september 2020

De Nederlandse Rondhoutveiling heeft zo langzamerhand een prominente plek in de Nederlandse houtmarkt gekregen. In 2021 vindt de Nederlandse Rondhoutveiling voor de 25e keer plaats, een jubileum dus! In de afgelopen 24 jaar hebben we ruim 18.000 m3 hout aan de man/vrouw gebracht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit, voor bijzondere en duurzame toepassingen zoals meubels, restauraties, vloeren, masten, kunstvoorwerpen en fijnhout. 

Aanmelden hout mogelijk

Projectleider Pieter Westerhof: “Het zou mooi zijn als we hier in 2021 weer 1000 m³ aan toe kunnen voegen. Het eerste hout voor 2021 is al weer geselecteerd en onze leden en andere geïnteresseerden kunnen hun hout weer aanmelden bij de keurmeesters.

Een bijzonder stoeltafeltje (Cambium meubels); gemaakt van eikenhout van de Rondhoutveiling.

Excursie en expositie rond jubileumeditie

Voor alle geïnteresseerden volgt er volgend jaar uiteraard weer een aantal excursies op de rolbaan, waar al het ingebrachte hout ligt, voorafgaand aan de veiling. Al onze leden krijgen daar t.z.t een uitnodiging voor, en een en ander is afhankelijk van de ontwikkelingen rond corona.
Pieter: “In aanloop naar de veiling willen we ook een mini-expositie organiseren, waarbij we alle houtkopers een podium geven om hun gecreëerde producten te laten zien. We hebben de afgelopen jaren de mooiste eindproducten voorbij zien komen, die we regelmatig hebben gedeeld op onze website en sociale media. Maar om die houten producten, van allerlei soorten hout, in het echt te zien, dat is heel bijzonder. In verband met de onzekerheden rond corona zal er op de veilingdag zelf, op zaterdag 27 februari, waarschijnlijk alleen plek zijn voor een beperkt aantal bieders, zonder publiek. De veiling is dan ook te volgen via een live-stream.”

Meer informatie

Kortom, een speciale editie van de Nederlandse Rondhoutveiling; waarmee we wederom aandacht willen vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een betere prijs voor zijn/haar kwaliteitshout. Meer informatie over de Rondhoutveiling: www.bosgroepen.nl/rondhoutveiling. De website zullen we in de aanloop naar de veiling actualiseren en bijwerken.

labels: , , , ,

gerelateerd