Houtkunstproject 1boom gaat Voor de Kunst!

9 maart 2014

Hoeveel kunstwerken kun je maken uit één grote inlandse eik? Met het project 1boom maken ca 75 kunstenaars elk met een stuk hout (stam, tak, schors) van één eik een uniek kunstwerk. Zo laten ze zien dat inlands hout een mooi, veelzijdig en functioneel materiaal is. De kunstwerken van 1boom reizen vanaf medio oktober 2014 door het hele land. De variatie aan kunstwerken en de achtergrond van het project 1boom worden in een mooi boek vastgelegd. Om dat boek financieel mogelijk te maken start op 9 mei een crowdfunding-actie via www.voordekunst.nl.

Met het project 1boom, geïnitieerd in 2012 door o.a. de Unie van Bosgroepen, wil de Stichting Vormgeving in Hout laten zien hoe belangrijk hout en bosbeheer voor onze samenleving is: op hoeveel manieren we hout gebruiken en op hoeveel momenten in ons leven we houten producten tegenkomen. Meubels, gebruiksvoorwerpen, muziekinstrumenten, schalen, sieraden, in woning- en scheepsbouw; een grote variatie aan houten producten. De 1boom-werken zijn in wording!

Wie meehelpt het boek van 1boom mogelijk te maken krijgt als dank een passend aandenken, dat kan van hout van 1boom zijn! Tijdens de eerste expositie van 1boom, op 18 en 19 oktober 2014, zal het boek gepresenteerd worden.

Zie voor meer info:
http://voordekunst.nl/vdk/project/view/2301-1boom-boek
www.1boom.nl

labels: , ,

gerelateerd