FSC® nieuwsarchief

7 november 2019Nieuw groepsprotocol FSC en externe audit

De afgelopen maanden hebben we gewerkt aan het reviseren van het groepsprotocol, zodat ook dit document aan de nieuwe FSC-standaard voldoet.  Nieuw... (...)

7 november 2019FSC en invasieve exoten

In Nederlandse bossen komen verschillende uitheemse soorten voor die hier bewust of onbewust zijn geïntroduceerd. Een klein deel gedraagt zich... (...)

29 april 2019FSC-trainingen 2019; de nieuwe FSC-standaard in de praktijk

Nieuwe kennis opdoen, bijpraten en naar buiten voor praktijkvoorbeelden; op 23 en 25 april werden leden die via de Unie van Bosgroepen... (...)

2 april 2019FSC-trainingen 2019 (23 en 25 april)

Ook dit jaar organiseert de Unie van Bosgroepen een training op twee locaties over actuele thema’s voor haar leden die deelnemen aan de... (...)

19 maart 2019Herziene FSC-standaard gepubliceerd

De herziene FSC-standaard voor Nederlands bos is gepubliceerd. Dit document vormt de basis voor certificering van verantwoord bosbeheer in Nederland.... (...)

15 november 2018Nederlandse FSC-standaard: veranderingen voor het beheerplan 

Binnen enkele weken wordt de formele vaststelling van de nieuwe Standaard FSC Nederland verwacht. Op dit moment worden de laatste open eindjes... (...)

15 november 2018ECC; Europees kettingzaagcertificaat

Vrijwilligers of brandhoutkopers; vrijwel elke boseigenaar heeft er mee te maken. In een groot aantal gevallen werken deze personen ook met een... (...)

14 november 2018Verslag FSC-training 2018

Op 19 april vond de jaarlijkse training voor deelnemers aan het FSC-groepscertificaat plaats in Apeldoorn. De middag stond in het teken van de... (...)

15 oktober 2018Bosbodemontwikkeling van de bossen

Lage biodiversiteit, zomereiksterfte, koolmezen die het nest niet overleven. Het zijn verschijnselen die bos- en natuurbeheerders in binnen- en... (...)

12 december 2017Audit door Control Union Certifications en verlenging certificaat

In juni 2017 heeft onze certificeerder Control Union Certifications de vijfjaarlijkse her-audit uitgevoerd bij de Unie van Bosgroepen. Met positief... (...)

12 december 2017Groepsleden in het spotlicht: Landgoed Gulbergen en Kroondomein Het Loo

In november 2017 hebben we twee nieuwe groepsleden mogen verwelkomen:  Kroondomein Het Loo en Landgoed Gulbergen. Kroondomein Het Loo Kroondomein... (...)

12 december 2017Brandhoutkwesties

Veiligheid van mensen die in het bos werken is één van criteria die FSC aan boseigenaren stelt. Naast eigen personeel en extern personeel... (...)

12 december 2017Marktaandeel duurzaam geproduceerd hout in Nederland

door Jan Oldenburger, Probos Sinds de jaren 90 van de vorige eeuw is door velen hard gewerkt om het marktaandeel aantoonbaar duurzaam (dus FSC- of... (...)

12 december 2017Voorstellen nieuwe auditor Henk-Jan Jeurink

Binnen elke Bosgroep is er een FSC-auditor die audits interne uitvoert en aanspreekpunt is. Henk-Jan Jeurink heeft dit stokje van Theo Keizers... (...)

30 oktober 2017FSC-groepscertificaat 5 jaar verlengd

In juni is de Unie van Bosgroepen door een onafhankelijke certificeerder aan de vijfjaarlijkse heraudit voor FSC onderworpen. Met positief resultaat:... (...)