Cursus: van landbouwgrond naar natuur

9 augustus 2017

U moet Natura 2000-doelen halen of PAS-maatregelen nemen. Dus hebt u landbouwpercelen aangekocht. Maar dan blijkt de praktijk – natuur ontwikkelen – veel weerbarstiger dan u dacht. In de cursus ‘Natuurontwikkeling op voormalige landbouwgrond’ geven de Unie van Bosgroepen en B-WARE u met praktische kennis zicht op de kansen. De cursus vindt plaats in november en december 2017.

Wie landbouwgronden aankoopt om soortenrijke natuur te ontwikkelen, begint vaak aan een moeizaam proces. De gronden zijn meestal veel te droog en voedselrijk voor succesvolle natuurontwikkeling. Ook processen buiten het perceel zijn van invloed op kansen en successen.

Van systeem- tot perceelniveau

In deze cursus geven we u ecologische kennis en praktische handvatten, zodat u knelpunten maar vooral ook kansen in beeld krijgt. Dat begint bij het systeem als geheel: welke processen sturen op landschapsniveau? Van daaruit zoomen we in en komen ook zaken als ecologie, bodem en hydrologie aan bod. Zodat u straks onderbouwd kunt kiezen voor doelen en maatregelen die ook echt passen bij uw perceel en de omgeving.

Waarom deze cursus?

Wilt u het totaalplaatje in beeld, met kennis waar u in de praktijk ook echt iets mee kunt? In deze cursus hoort én ziet u het verhaal van a tot z. Met colleges, praktijkvoorbeelden en een excursie. B-WARE is sterk op hydrologie en bodemchemie, de Unie vertelt u alles over de landschapsecologie.

Deze cursus is interessant voor mensen werkzaam bij ministeries, provincies, gemeenten, natuurbeheerorganisaties, waterschappen, adviesbureaus, enzovoort. De cursus duurt vier dagen en start op 29 november 2017. De kosten bedragen €1.525 excl. btw. Inschrijven kan tot 1 november maar vol is vol.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op b-ware.nl >

Of download de folder (pdf) >

 

Foto: ter illustratie, Rudmer Zwerver, freenatureimages.eu

labels: , , ,

gerelateerd