Willem Aarts nieuwe regiomanager voor De Kempen

Publicatiedatum: 1 november 2019

 

Willem Aarts is per 1 november gestart als de nieuwe regiomanager voor De Kempen. Hij neemt daarmee het stokje over van Jan Rots, die bijna 20 jaar regiomanager van deze regio was.

‘Een mooie kans’, vertelt Willem enthousiast, die tot nu toe werkzaam was als projectleider in de regio Noord-Oost Brabant. ‘In deze rol zie ik volop mogelijkheden om aan de slag te gaan in een regio waar ik iets speciaals mee heb. Ik woon er, en als regiomanager kan ik vanuit die nieuwe verantwoordelijkheid, samen met onze leden, hele mooie en waardevolle dingen doen in het beheer, behoud en de ontwikkeling van bos en natuur. Iets om naar uit te kijken dus!

Jan Rots is blij met zijn opvolger. ‘Als projectleider heeft Willem zich in onze organisatie binnen afzienbare tijd bewezen als een waardevolle, betrokken en kundige collega met goede ideeën. In de rol van regiomanager zal hij de ingezette koers ongetwijfeld op constructieve manier voortzetten’.

Over zijn keuze om na al die jaren bewust te kiezen voor een andere functie binnen Bosgroep Zuid Nederland, kan Jan kort zijn. ‘Ik kijk met een heel goed gevoel terug op de afgelopen jaren. Een mooie functie, waar je veel voor de regio en leden kunt betekenen. Het is tegelijk ook een zeer brede functie, waarbij je de focus over tal van zaken verdeelt. De afgelopen tijd merkte ik dat ik steeds meer terugverlangde naar de inhoud. Terug het bos in, als het ware! Vandaar mijn keuze om in de rol van projectleider bosbeheer binnen regioteam De Kempen verder te gaan. Daar liggen zeer uitdagende en boeiende vraagstukken. Zowel als het gaat om bos-en houtexploitatie in ongelijk jarig structuurrijk bos en klimaatbestendigheid van bos, als ook steeds meer faunavraagstukken. In de rol van projectleider kan ik daar samen met onze leden heel gericht zoeken naar antwoorden en invullingen. Kortom, een keuze die me nieuwe energie geeft’.

De nieuwe projectleider voor de regio Noord-Oost Brabant is Ronald Poppens. Hij is begin oktober gestart ter vervanging van Willem.

labels: , ,

gerelateerd