Welkom nieuwe Bosgroepcollega’s

Publicatiedatum: 21 mei 2019

De afgelopen periode waren er een aantal personele veranderingen binnen Bosgroep Zuid Nederland. Enkele Bosgroepcollega’s zetten een volgende stap in hun carrière en we verwelkomden een aantal nieuwe mensen. We stellen deze collega’s hier graag even aan u voor.


Een nieuwe regiomanager voor West-Brabant/Zeeland

Nadat regiomanager Maarten Clement had aangegeven dat hij weg zou gaan, begon de zoektocht naar een nieuwe regiomanager West-Brabant/Zeeland! Inmiddels is zijn opvolger bekend.

Vanaf half juni verwelkomen we Hans Deelen, op dit moment nog vestigingsmanager van BTL-advies in Stein (Limburg). Met zijn “groene” achtergrond en uitgebreide ervaring als projectleider van bos- en natuurbeheerprojecten voor Rijksvastgoed bedrijf (legerplaats Oirschot en vliegbasis Volkel en de Peel), zijn we erg blij dat hij Bosgroep Zuid Nederland komt versterken.

 

Hans van Lommel nieuwe projectmedewerker regio West-Brabant en Zeeland.

Team West-Brabant/Zeeland verwelkomde overigens eerder dit jaar al een nieuwe collega met dezelfde voornaam!
Hans van Lommel startte als projectmedewerker.

Na zijn studie op Universiteit Gent met als afstudeerrichting Bio-ingenieur Bos- en Natuurbeheer, heeft Hans gewerkt bij de Vlaamse Bosgroepen. Hier ondersteunde hij private boseigenaars in de Zuiderkempen bij het bosbeheer.

De Vlaamse Bosgroepen waren net als Bosgroep Zuid Nederland partner binnen het project eco2eco. In die periode hebben we al intensief met elkaar samengewerkt. En toen het na 6 jaar Vlaamse Bosgroepen tijd bleek voor een nieuwe uitdaging, was er een mooie mogelijkheid binnen Bosgroep Zuid Nederland. Hans zal zich voornamelijk bezighouden met de ondersteuning van onze leden in de regio West-Brabant en Zeeland.

Twee nieuwe teamleden voor regio Limburg

Ook in Limburg zijn nieuwe collega’s begonnen na het afscheid van Swen Waschk en Jeroen Hendriks.

Marloes Fransen is gestart voor de regio Zuid Limburg als projectmedewerker. Na haar studie Landschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen heeft ze gewerkt als adviseur landschap bij diverse adviesbureaus en als beleidsmedewerker natuur en ruimtelijke ordening bij de Natuur- en Milieufederatie Limburg. In haar nieuwe functie wil Marloes zich inzetten voor het duurzaam beheren van natuur- en bosgebieden. Met haar kennis over het ontstaan van het landschap, het werken met GIS en haar werkervaring als schakel tussen diverse vakgebieden (rentmeesterij, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening en ecologie) zal zij een breed scala aan taken oppakken binnen het team Zuid Limburg.

En Bernt van Soest is bij ons aan de slag gegaan met de bosstructuurkartering en het uitzetten van PQ’s (permanente kwadraten) voor de PAS monitoring in N2000 gebieden. Bernt is op dit moment een aantal dagen per week bij ons aan het werk en daarnaast druk met afstuderen.

Alle nieuwe collega’s van harte welkom!