Wat heeft natuurontwikkeling Brabant tot nu toe gebracht?

natuurgebieden in Noord-Brabant

Publicatiedatum: 17 oktober 2017

Eind november wordt het eerste exemplaar van het boek ‘Natuurgebieden in Noord-Brabant, Ontstaan, Ontginning en Natuurontwikkeling’ aan de commissaris van de Koning aangeboden. Ook onze collega’s Bart Nyssen en Leon van den Berg leverden een bijdrage aan het boek. Zij schreven over bosontwikkeling.

Noord BrabantboekEr zijn nog wel knelpunten, maar de resultaten zijn positief

Het boek is geschreven door 30 specialisten en onderscheidt zich ten opzichte van andere boeken over Noord-Brabantse natuurgebieden. In dit boek staat namelijk niet alleen de huidige stand van zaken goed weergegeven, er is vooral ook veel aandacht voor de vraag wat natuurontwikkeling ons de laatste tijd heeft gebracht. Het antwoord is duidelijk. Er zijn zeker nog knelpunten, maar in de natuurgebieden is het resultaat zonder meer positief. Deze zorgvuldige analyse laat zien dat de investeringen die door de jaren heen in de Brabantse natuur zijn gedaan dus zéker effect hebben. Het is dus absoluut de moeite waard geweest om natuur steeds prominent op de politieke agenda te krijgen. Brabant steekt met deze positieve resultaten ook gunstig af bij veel andere provincies.

Ook benieuwd naar het boek?

‘Natuurgebieden in Noord-Brabant, Ontstaan, Ontginning en Natuurontwikkeling’ wordt uitgegeven bij Pictures Publishers in Woudrichem. Er zitten meer dan 1000 schitterende foto’s in en ook qua inhoud is het absoluut een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de Brabantse natuurgebieden. Meer informatie is te krijgen via de site van de uitgever.

 

labels: