Zeer geslaagde Natuurwerkdag 2017 kent grote opkomst en veel enthousiasme

Publicatiedatum: 6 november 2017

Heerlijk weer met een stralend zonnetje, volop vrijwilligers, een prachtige omgeving, leuke werkzaamheden en dat middenin de mooie natuur die ons land rijk is. Ingrediënten voor een zeer geslaagde Natuurwerkdag 2017, waar wij als Bosgroep natuurlijk ook graag bij aanwezig waren.

Belangeloze inzet van vele natuurliefhebbers

De Natuurwerkdag is een inspirerend initiatief van Landschappen.nl. Het brengt mensen bij elkaar om samen onderhoudswerkzaamheden te verrichten in onze leefomgeving. Ook onze collega’s waren aanwezig om vanuit de verschillende beheersplannen gericht te kunnen ondersteunen. Ze genoten van het enthousiasme en de leuke samenwerking met al die natuurliefhebbers. Van het weghalen van zaailingen tot het verwijderen van opslag langs de paden; in alle regio’s kunnen we spreken van een zeer geslaagde Natuurwerkdag. Zowel qua opkomst als de grote hoeveelheid werk die we samen hebben verzet. Daarmee was het niet alleen een positieve ervaring, maar bovendien ook zonder meer waardevol. Want deze belangeloze inzet van vele mensen is onmisbaar om onze leefomgeving, onze natuur en het landschap te beschermen.

Mooie gesprekken

Een leuke bijkomstigheid is dat er tijdens zo’n dag ook nog mooie gesprekken ontstaan. Nieuwe contacten, tussen gelijkgestemde mensen, met een hart voor de natuur. Goed dat we als Bosgroep ook een bijdrage konden leveren aan dit inspirerende initiatief. Op de foto’s ziet u een impressie van de verschillende activiteiten. Onze collega’s maakten deze mooie plaatjes onder andere in Waalre, Valkenswaard, Geldrop-Mierlo, Ossendrecht en Boekel.

Meer informatie over de Natuurwerkdag?

Klik hier voor meer informatie over de Natuurwerkdag.
Klik hier voor het verslag van Landschappen.nl over de Natuurwerkdag 2017.

labels: