VACATURE: projectmedewerker bos, natuur en landschap

Publicatiedatum: 29 juli 2021

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 458 eigenaren van bos en natuurterreinen in de Provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. Wij ondersteunen onze leden bij duurzaam beheer en inrichting van ruim 142.000 ha bossen en natuurterreinen. Denk daarbij aan advisering, regulier beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur.
De kracht van onze organisatie zit in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Onze organisatie kent 5 regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal 50 collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Door een toenemende vraag in het werkveld heeft team Limburg behoefte aan extra versterking en hebben we een vacature voor de functie van:

Projectmedewerker bos, natuur en landschap (0,8-1,0 FTE)

Als projectmedewerker in team Limburg ben je verantwoordelijk voor het integraal beheer van bos- en natuurterreinen van onze leden en projecten die we daarin realiseren. Dagelijks ben je bezig met de voorbereiding en aansturing van de beheerpraktijk in de diverse terreinen. Afstemming met verschillende betrokkenen, en de financiële aspecten van beheer horen hierbij. Je werkt klantgericht/vraag-gestuurd aan een accurate uitvoering van werkzaamheden voor leden in Limburg.

Wat zoeken we in een projectmedewerker?

Ter uitbreiding van ons huidige team zoeken we een gedreven, ondernemende en verantwoordelijke medewerker. Iemand die zijn/haar kennis over bos- en natuurbeheer praktisch weet toe te passen in integraal beheer. Je kunt projectmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer of een vergelijkbare opleiding;
  • Je bent een lange termijn denker en weet dit te vertalen naar concrete maatregelen voor de korte termijn;
  • Je houdt van afwisseling, het je eigen maken van terreinkennis en het opbouwen van je netwerk daaromheen;
  • Je kunt goed en snel schakelen tussen verschillende inhoudelijke vraagstukken en de daarmee samenhangende belangen van eigenaren en betrokkenen;
  • Je beschikt bij voorkeur over enkele jaren relevante werkervaring;
  • Je hebt aantoonbare goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en bent in staat informatie voor diverse doelgroepen duidelijk en bondig te verwoorden;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS (ARCGIS/QGIS) en Microsoft office;
  • Je woont bij voorkeur in (Noord/Midden) Limburg en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je bent een teamspeler en daarbij zelfstandig, verantwoordelijk en zorgvuldig;
  • Je bent in het bezit van of bereid om het Boomveiligheidscertificaat te halen.

Wat vind je bij ons?

Je gaat werken bij een bevlogen organisatie die alleen het beste wil realiseren voor haar leden. Als projectmedewerker binnen team Limburg werk je aan het integrale beheer van bossen, natuurterreinen en landschapselementen van de leden. De werkzaamheden worden op projectmatige wijze uitgevoerd. De diversiteit aan leden, stakeholders en partners, het werkgebied en je rol in de regio, maken deze functie extra interessant. Er zijn goede kansen om je organisatorisch en vakinhoudelijk te ontwikkelen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring (maximaal € 3.790,- bruto exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur). Standplaats is kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen in de bossen van Heeze. Deels thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Informatie

Contactpersoon voor deze functie is Johan Arts (telefoon 040-303 49 60). Jouw sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk woensdag 15 september 2021. Je kunt je sollicitatie, inclusief CV, per E-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl t.a.v. Johan Arts.

Wil je alvast iets meer horen over Bosgroep Zuid Nederland? Luister dan zeker even naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, waarin hij vertelt over onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!