Vacature: projectadviseur bos, natuur en landschap (32-40 uur)

Publicatiedatum: 4 december 2021

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in Limburg? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans op een topbaan!

Op dit moment hebben we een vacature voor de functie van:

Projectadviseur bos, natuur en landschap (32-40 uur per week )

Als projectadviseur in team Limburg ben je verantwoordelijk voor het integraal beheer van bos- en natuurterreinen van onze leden en de projecten die we daarin realiseren. Dagelijks ben je bezig met de voorbereiding en aansturing van de beheerpraktijk in de diverse terreinen. Leuke en spraakmakende projecten zijn bijvoorbeeld; maatregelen voor natuurbrandpreventie en klimaatbestendig bosbeheer, realisatie van klimaatbuffers,  advies over golfbaanbeheer de inpassing motorcross terreinen en nog zoveel meer. Afstemming met de verschillende betrokkenen, en de financiële aspecten van het beheer horen hier ook bij. Je werkt klantgericht en vraaggestuurd aan een accurate uitvoering van werkzaamheden voor de leden in Limburg.

Wat zoeken we in een projectadviseur?

Ter uitbreiding van ons huidige team zoeken we een gedreven, ondernemende en verantwoordelijke adviseur. Iemand die zijn/haar kennis over bos- en natuurbeheer praktisch weet toe te passen in het integraal beheer. Je kunt projectmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer of Toegepaste Ecologie, Wageningen Universiteit of een vergelijkbare opleiding;
  • Je bent een lange termijn denker en weet dit te vertalen naar concrete maatregelen voor de korte termijn;
  • Je houdt van afwisseling, het je eigen maken van terreinkennis en het opbouwen van een netwerk daaromheen;
  • je kunt goed en snel schakelen tussen verschillende inhoudelijke vraagstukken en de daarmee samenhangende belangen van eigenaren en betrokkenen;
  • je beschikt over enkele jaren relevante werkervaring en/of relevante stages. Een afstudeeropdracht telt ook mee;
  • Je hebt aantoonbare goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift en bent in staat informatie voor diverse doelgroepen duidelijk en bondig te verwoorden;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS (ARCGIS/QGIS);
  • Je woont bij voorkeur in (Noord/Midden) Limburg en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je bent een teamspeler en daarbij zelfstandig, verantwoordelijk en zorgvuldig.

Het schaap met de 5 poten beschrijven is makkelijk, maar voor ons is de profielschets ondersteunend en niet bepalend voor het vinden van de juiste nieuwe collega. Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden wij?

Je gaat werken bij een bevlogen organisatie die alleen het beste wil realiseren voor haar leden. Als projectmedewerker binnen team Limburg werk je aan het integrale beheer van bossen, natuurterreinen en landschapselementen van de leden. De werkzaamheden worden op projectmatige wijze uitgevoerd. De diversiteit aan leden, stakeholders en partners, het werkgebied en je rol in de regio, maken deze functie extra interessant. Er is alle ruimte om je in de organisatie en vakinhoudelijk te ontwikkelen. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring (maximaal € 3.790,- bruto exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur). Standplaats is kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken of op een externe locatie.

Iets meer over ons

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 458 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 142.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende en bijzonder waardevolle (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Een bijzondere werkomgeving
Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet. Want dat is het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur absoluut! De waardevolle werkomgeving van een non-profitorganisatie betekent kansen om samen met leden en (natuur)partners aan de slag te gaan met de realisatie van innovatief bos- en natuurbeheer. Een werkplek waar boeiende en belangrijke vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek innemen. Zowel in het dagelijkse beheer als in de uiteenlopende (Europese) projecten die we realiseren. Bovendien ben je bij ons onderdeel van een hecht en gedreven team met bevlogen en deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen.

Ben je benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over!

Wil je reageren?

Aatop Milieu & Ruimte werft exclusief voor Bosgroep Zuid Nederland. Het betreft een structurele functie, waarbij je direct in dienst komt bij Bosgroep Zuid Nederland. Detachering is niet aan de orde. Heb je belangstelling? Reageer dan snel, want we zoeken op korte termijn naar een passende kandidaat. De sluitingstermijn voor deze vacature is 6 februari 2022.

Je kunt jouw cv en korte motivatiebrief sturen aan Michel Aalbers, Aatop Milieu & Ruimte via m.aalbers@aatop.nl of neem telefonisch contact op via 0318-796127.

Wil je alvast iets meer horen over Bosgroep Zuid Nederland? Luister dan zeker even naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, waarin hij vertelt over onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.

Of bekijk hieronder de korte video waarin we laten zien wat we samen met onze leden realiseren.