Uitnodiging regiobijeenkomst Bosgroep Zuid Nederland 12 mei 2022

Publicatiedatum: 30 maart 2022

Bosgroep Zuid Nederland nodigt u hierbij van harte uit voor de regiobijeenkomst op donderdag 12 mei bij: Manege Venhof, Venhof 2, 6075 NE in Herckenbosch. Tijdens deze regiobijeenkomst komt er wederom een interessant en belangrijk inhoudelijk onderwerp aan de orde. Dit keer is dat natuurbrandmanagement en de effecten van een natuurbrand.

Afgelopen jaren is er in de grensregio Nederland – Duitsland tussen Mook en Roerdalen gewerkt aan een grensoverschrijdend project om onbeheersbare natuurbranden te voorkomen. In april 2020 brandde echter 225 ha bos en heide op de Meinweg af en moesten zelfs de bewoners van Herkenbosch geëvacueerd worden. Nu, 2 jaar verder, zijn de gevolgen van de natuurbrand nog steeds goed zichtbaar. Ondanks de grote schade aan de natuur zijn er ook maatregelen getroffen die de natuur weer op weg helpen. Een ervaring waar we weer veel van hebben geleerd en die we graag met u delen.

Van natuurbrandmanagement tot effecten en preventiemaatregelen

Daarom nemen we u tijdens deze regiobijeenkomst graag samen met diverse sprekers mee in de organisatie van natuurbrandmanagement, de effecten van een natuurbrand en de maatregelen die kunnen helpen bij preventie. Zo vertelt de Veiligheidsregio Limburg-Noord over hoe ze de risico’s op onbeheersbare natuurbranden in kaart brengen en met de verschillende partijen op gebiedsniveau verdere analyses en natuurbrandmanagementplannen maken. Na de presentaties gaan we naar buiten, waar we u samen met de partners op de Meinweg de diverse effecten en maatregelen in het veld laten zien.

Programma

12.00 uur: inloop met koffie, thee en broodjes
13:00 uur: welkomstwoord en toelichting natuurbrandmanagement door diverse sprekers
15.00 uur: veldbezoek diverse locaties de Meinweg
16.30 uur: afsluiting met hapje en drankje

Denkt u aan gepaste kleding en schoeisel en eventueel een paraplu, mocht het weer ons niet gunstig gezind zijn? Na afloop is een goede tekencheck ook erg belangrijk!

Aanmelden voor de regiobijeenkomst kan tot en met 29 april

U kunt zich aanmelden voor deze regiobijeenkomst door een mail te sturen naar mevr. M. Rovers of C. Albers (postbus@bosgroepzuid.nl) onder vermelding van ‘regiobijeenkomst 12 mei 2022’. Geeft u naast uw naam ook even door met hoeveel personen u komt en of u gebruik wilt maken van de lunch? U kunt in uw mail aangeven of er speciale dieetwensen zijn.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 29 april a.s.

Wij kijken ernaar uit om u te mogen ontmoeten op donderdag 12 mei 2022. Graag tot dan!

Met vriendelijke groet,

Arno Neijts
Directeur

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met Celesta Albers via tel. 040-2066360 of c.albers@bosgroepen.nl.

labels:

gerelateerd