Uitnodiging Regiobijeenkomst 17 mei 2018 in Weert

Tekening zintuigenpark Weert

Publicatiedatum: 24 april 2018

“Prikkeling van de zintuigen door bos en natuur”

Bosgroep Zuid Nederland nodigt u hierbij van harte uit voor de Regiobijeenkomst op 17 mei 2018 in Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man in Weert, Geurtsvenweg 4, 6006 SN Weert.

Wij zijn te gast in Weert, waar de gemeente samen met diverse partners o.a. Bosgroep Zuid Nederland, in het IJzeren man gebied een ‘zintuigenpark’ heeft gerealiseerd. Graag nemen wij u mee in het proces wat tot realisatie heeft geleid. Daarnaast bent u in de gelegenheid om deel te nemen aan de wandeling langs de diverse “zintuigeneilanden” waar uw zintuigen op allerlei verschillende manieren geprikkeld worden. De realisatie van het zintuigenpark valt binnen een bredere maatschappelijke behoefte om natuur te verbinden aan gezondheid. Een invalshoek die door de sprekers belicht zal worden en die tot verrassende inzichten zal leiden.

Programma:
12.00 uur:  inloop met koffie/thee en broodjes
13.00 uur:  Welkomstwoord

13.10-16.30 uur:

  • Natuur en gezondheid, actuele ontwikkelingen in wetenschap en filosofie
  • Ontwerpprincipes voor een gezonde leefomgeving
  • Ontwerp en realisatie van het zintuigenpark
  • Rondwandeling De IJzeren Man

16.30 uur:  Afsluiting met hapje en drankje

Wij hopen u te zien op donderdag 17 mei 2018. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar c.albers@bosgroepen.nl, onder vermelding van regiobijeenkomst 17 mei 2018. Vermeld daarbij uw naam, aantal personen en of u gebruikt wilt maken van de lunch.

 

labels:

gerelateerd