GIS-sparringpartner gezocht

Publicatiedatum: 21 maart 2022

Ben jij heel handig met GIS en lijkt het je leuk om met jouw kennis bij te dragen aan een mooie leefomgeving in Brabant, Limburg en Zeeland? Word je enthousiast van de uitdagingen in jouw vak bij de realisatie van (internationale) projecten en reguliere beheerwerkzaamheden in een groene non-profit werkomgeving? Dan is dit je kans! Want wij zoeken een GIS-sparringpartner die aan de slag gaat met een diversiteit aan GIS-werkzaamheden.

Bij de invulling van deze rol is er veel mogelijk. Ook als je bijvoorbeeld niet op zoek bent naar een dienstverband. Of juist wel, maar voor een beperkt aantal uur per week, misschien wel naast een studie? De mogelijkheden bekijken en bespreken we graag samen met jou.

Ga jij als GIS-sparringpartner iets waardevols betekenen voor bos en natuur?

In deze rol binnen Bosgroep Zuid Nederland draag je met jouw expertise bij aan iets wat er écht toe doet; het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur. Als coöperatie doen we dat samen met onze leden en (natuur)partners. Bij het innovatieve bos- en natuurbeheer dat we realiseren, nemen belangrijke vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek in. Zowel in het dagelijkse beheer als binnen de uiteenlopende (Europese) projecten die we initiëren en verwezenlijken. Bij ons werk je samen met een gedreven team met deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in de rol van GIS-sparringpartner? We vertellen je er graag meer over!

Wat vind je in deze functie?

Als GIS-sparringpartner ga je aan de slag met alle voorkomende GIS- werkzaamheden en GIS gerelateerde vraagstukken in de verschillende regio’s. De GIS-component omvat daarbij zowel het beheer als allerlei projecten voor bos, natuur en landschap. Dat varieert van eenvoudige GIS-kaarten tot complexere ruimtelijke analyses, beheer van databases en het voorbereiden van inventarisatiemodules en verwerken van ingewonnen data voor collega’s. Hiervoor moet je kunnen werken met QGIS en ArcGIS.

Hoe zien wij onze sparringpartner?

Je bent een kundige GIS-specialist die vanuit kennis en ervaring een waardevolle bijdrage levert aan de vele mooie natuurprojecten en werkzaamheden die we samen realiseren. Gezien de dynamiek van de werkzaamheden ben je gedreven, ondernemend en zelfstandig. Iemand die zijn kennis praktisch en resultaatgericht toepast. Daarnaast beschik je bij voorkeur over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Een afgeronde GIS gerelateerde HBO- opleiding, of een vergelijkbaar werk- en denkniveau, verkregen door werkervaring.
  • Aantoonbare relevante werkervaring met GIS;
  • Kennis en ervaring in het koppelen van GIS systemen met andere IT systemen;
  • Je bent zelfstandig, maar je werkt ook graag samen.
  • Affiniteit met bos en natuur, ervaring in de groene omgeving is een pré;

Het ‘schaap met de 5 poten’ beschrijven is makkelijk, maar voor ons is de profielschets ondersteunend en niet bepalend voor het vinden van de juiste nieuwe collega. Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden we jou?

Hoe we deze rol inhoudelijk en qua tijd in gaan vullen, staat nog geheel open. Dat bekijken we graag samen, waarbij jouw ideeën meer dan welkom zijn. Je bijdrage is voor ons in ieder geval heel belangrijk in het beheren van de terreinen voor een diversiteit aan leden.

In deze functie werk je zowel aan uitdagende (internationale) projecten als het reguliere beheer dat we samen met leden realiseren. Je veelzijdige positie, de flexibele invullingsmogelijkheden, de dynamische werkomgeving en het belang van GIS in onze activiteiten, maken deze functie extra interessant. Gezien de variatie in werkzaamheden en projecten, nodigen we studenten ook uit om te reageren, bijvoorbeeld als ze een aantal uren naast hun opleiding willen werken aan een mooi project.

Het salaris koppelen we aan kennis en ervaring. Het is mogelijk om te kiezen voor een dienstverband, zowel parttime als fulltime. In dat geval gaat het in eerste instantie om een aanstelling voor 1 jaar. Bij genoeg werk en goed functioneren is een vast dienstverband na twee jaar mogelijk (Inschaling max. € 3.847,- per maand bruto excl. 8.25% vakantietoeslag o.b.v. 38 uur per week).
Kies je liever voor een ZZP-constructie of een andere vorm? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

Je werkt in principe vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken.

Solliciteren of meer informatie?

Meer informatie over deze functie is te krijgen via www.bosgroepen.nl. Contactpersoon voor deze functie is Richard Nijssen (040-3034925).  Je kunt jouw reactie, inclusief CV, per email sturen naar werken@bosgroepzuid.nl.
Een assessment of testcase maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Alvast iets meer over ons

Wil je alvast iets meer zien of horen over Bosgroep Zuid Nederland? Kijk dan zeker even naar het filmpje hieronder of luister naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, als eerste kennismaking met onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 483 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 142.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden zowel vertalen naar maatwerk, als de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende en waardevolle (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.