Vacature: projectmedewerker bosbeheer regio West-Brabant en Zeeland

Publicatiedatum: 11 juli 2022

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in regio West-Brabant en Zeeland? Ben je gedreven, word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet. Want dat is het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur absoluut! De werkomgeving van een non-profitorganisatie betekent kansen om samen met leden en (natuur)partners aan de slag te gaan met de realisatie van innovatief bos- en natuurbeheer. Een werkplek waar boeiende vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek innemen. Zowel in het dagelijkse beheer als in de uiteenlopende (Europese) projecten die we realiseren. Bovendien ben je bij ons onderdeel van een hecht en gedreven team met bevlogen en deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Ben je benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over!

Op dit moment hebben we binnen regio West-Brabant en Zeeland een vacature voor de functie van:

 

Projectmedewerker bosbeheer (0,8-1,0 fte)

Wat vind je in deze functie?

Als projectmedewerker bosbeheer in West-Brabant en Zeeland ben je betrokken bij de organisatie van het dagelijks beheer van de terreinen van onze leden en de uiteenlopende projecten die we daar realiseren. Van planvorming tot en met de uitvoering. Een klantgerichte aanpak van de werkzaamheden is daarbij erg belangrijk. Naast het reguliere beheer, ligt de focus in deze functie met name op klimaatbestendig en boomgericht bosbeheer en bosrevitalisering.

Hoe zien wij onze nieuwe collega

De dynamiek van de werkzaamheden vraagt om een gedreven, ondernemende en zelfstandige projectmedewerker. Iemand die zijn kennis over natuurbeheer praktisch weet toe te passen in projecten en het dagelijks beheer. Je kan planmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt een relevante en afgeronde hbo-opleiding. Eventuele relevante werkervaring is een pré;
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en analytische capaciteiten;
  • Kennis van natuurwetgeving zien we ook als een pluspunt;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS en Microsoft office;
  • Je woont bij voorkeur in West-Brabant en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je past goed in een dynamische werkomgeving.

Het “schaap met de 5 poten” beschrijven is makkelijk, maar voor ons is de profielschets ondersteunend en niet bepalend voor het vinden van de juiste nieuwe collega. Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden we jou?

Je gaat werken in een hecht team, dat de terreinen beheert voor een grote diversiteit aan leden in West-Brabant en Zeeland. Als projectmedewerker in deze regio werk je aan diverse inhoudelijke bosprojecten. De lange termijn betrokkenheid bij terreinen en je veelzijdige positie, maken deze functie extra interessant. Er zijn goede kansen om je verder vakinhoudelijk te ontwikkelen binnen onze ambitieuze organisatie.
Je begint met een jaarcontract. Bij gelijkblijvende orderportefeuille en goed functioneren is een vast dienstverband na 2 jaar mogelijk. Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 3939,- bruto per maand (exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur).
Je werkt grotendeels vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken.

Solliciteren of meer informatie?

Meer informatie over deze vacature is te krijgen via de contactpersoon voor deze functie; Hans Van Lommel (telefoon 040-2066360 – niet bereikbaar tussen 16 juli en 7 augustus). Je sollicitatie dient uiterlijk 15 augustus 2022 binnen te zijn. Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl, t.a.v. Hans Van Lommel.

Iets meer over ons

Wil je alvast iets meer zien of horen over Bosgroep Zuid Nederland? Kijk dan zeker even naar het filmpje hieronder of luister naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, als eerste kennismaking met onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 483 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 43.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

labels:

gerelateerd