Vacature: Projectleider ecologie (0,6-1,0 fte)

Publicatiedatum: 3 februari 2022

Wil jij bijdragen aan een mooie leefomgeving in Noord-Oost Brabant? Word je enthousiast van de natuur en werk je graag aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet; het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur. Als coöperatie doen we dat samen met onze leden en (natuur)partners. Bij het innovatieve bos- en natuurbeheer dat we realiseren, nemen belangrijke vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek in. Zowel in het dagelijkse beheer als binnen de uiteenlopende (Europese) projecten die we initiëren en verwezenlijken. Bij ons ben je bovendien onderdeel van een gedreven team met deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over!

Op dit moment hebben we binnen regio Noord-Oost Brabant een vacature voor de functie van:

Projectleider ecologie (0,6-1,0 fte)

Wat vind je in deze functie?

Als projectleider ecologie geef je vorm aan natuurprojecten en het beheer binnen de terreinen van onze leden. Je adviseert vanuit je vakinhoudelijke kennis en begeleidt projecten van de onderzoeksfase tot aan de uitvoering. De focus ligt naast het reguliere natuurbeheer op natuurherstel en de realisatie van nieuwe natuur. Dit alles in nauwe samenwerking met de rest van het regioteam, het expertteam, onze leden en externe deskundigen.

Hoe zien wij onze nieuwe collega

Onze nieuwe collega is een bevlogen en inhoudelijke projectleider, die de vele mooie natuurprojecten in onze regio tot een succes maakt! Gezien de dynamiek van de werkzaamheden ben je gedreven, ondernemend en zelfstandig. Iemand die zijn of haar kennis over natuurbeheer praktisch toepasbaar weet te maken in het dagelijks beheer. Je kunt planmatig werken en bent resultaatgericht. Daarnaast beschik je over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt een relevante en afgeronde wo- of hbo-opleiding en relevante werkervaring in natuurprojecten (bijvoorbeeld natuurherstel, ontwikkeling nieuwe natuur, natuurbeheer);
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en analytische capaciteiten;
  • Ecologische kennis van de systemen van de hogere zandgronden zien we als een pré;
  • Je hebt ervaring met en kennis van GIS en Microsoft office;
  • Je woont bij voorkeur in Noord-Oost Brabant en beschikt over een geldig rijbewijs;
  • Je past goed in een dynamische werkomgeving.

Het ‘schaap met de 5 poten’ beschrijven is makkelijk, maar voor ons is de profielschets ondersteunend en niet bepalend voor het vinden van de juiste nieuwe collega. Herken jij jezelf (grotendeels) in de beschrijving, maar breng je misschien juist ook andere ervaring en kwaliteiten met je mee? We horen het graag!

Wat bieden we jou?

Je gaat werken in een hecht team, dat de terreinen beheert voor een grote diversiteit aan leden binnen Noord-Oost Brabant. Als inhoudelijk projectleider werk je aan uitdagende projecten, en draag je zorg voor de natuurterreinen van de leden. De lange termijn betrokkenheid bij de terreinen en je veelzijdige positie, maken deze functie extra interessant. Er zijn goede kansen om je verder vakinhoudelijk te ontwikkelen binnen onze ambitieuze organisatie.
Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring maximaal € € 4.815,- bruto per maand (exclusief 8,25% vakantietoeslag op basis van 38 uur). Bij gelijkblijvende orderportefeuille en goed functioneren, is een vast dienstverband na 2 jaar mogelijk.
Je werkt grotendeels vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken.

Solliciteren of meer informatie?

Meer informatie over deze vacature is te krijgen via www.bosgroepen.nl. Contactpersoon voor deze functie is Twan van Alphen (telefoon 040-3034940). Je sollicitatie dient uiterlijk 8 maart 2022 binnen te zijn. Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl, t.a.v. Twan van Alphen.

Alvast iets meer over ons

Wil je alvast iets meer zien of horen over Bosgroep Zuid Nederland? Kijk dan zeker even naar het filmpje hieronder of luister naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, als eerste kennismaking met onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.

Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 483 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, stichtingen, rijksinstanties, watermaatschappijen en natuurbeschermingsorganisaties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 142.000 hectare bos en natuurterreinen. Van de advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen, brede vakkennis en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden zowel vertalen naar maatwerk, als de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende en waardevolle (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!