Ga naar de startpagina
Bosgroep Zuid Nederland
terug
Heide

Wil jij met jouw projectleiderskwaliteiten bijdragen aan een mooie leefomgeving in Midden- en Zuid- Limburg? Word je enthousiast van de uitdagingen in jouw vak bij de realisatie van (internationale) projecten en beheerwerkzaamheden in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet; het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur. Als coöperatie doen we dat samen met onze leden en (natuur)partners. Bij het innovatieve bos- en natuurbeheer dat we realiseren, nemen belangrijke vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, biodiversiteit en een veilige groene leefomgeving een prominente plek in. Dit zowel in het dagelijkse beheer als binnen de uiteenlopende (Europese) projecten die we initiëren en verwezenlijken. Bij ons ben je bovendien onderdeel van een gedreven team met deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen. Benieuwd hoe al deze aspecten samenkomen in een baan bij Bosgroep Zuid Nederland? We vertellen je er graag meer over! Op dit moment hebben we binnen team Limburg de vacature: Projectleider Bos, Natuur en Landschap (0,8-1,0 fte).

De projectleider heeft een zeer veelzijdige functie binnen team Limburg en in de regio Midden- en Zuid-Limburg. In nauwe samenwerking met onze leden organiseer en coördineer je uiteenlopende (grotere) projecten en het dagelijks beheer voor diverse leden. Het betreft o.a. projecten gericht op herstel van N2000 gebieden in het Heuvelland. Binnen deze projecten wordt gestuurd op inhoudelijke kwaliteit, afstemming met onze leden en het omgevingsmanagement. Het opzetten en bewaken van begroting en planning maken deel uit van je takenpakket.

Hoe zien wij onze nieuwe collega?

Voor deze functie zoeken wij een resultaatgerichte organisator liefst met een groen-inhoudelijke achtergrond, die ons team zowel intern als extern kan versterken. Onze nieuwe projectleider is een energieke teamspeler, mensgericht, verantwoordelijk, taakvolwassen en zelfstandig. Om deze rol goed te vervullen beschik je bovendien over de volgende ervaring, kennis en vaardigheden:

  • Je hebt een relevante en afgeronde wo- of hbo-opleiding en minimaal enkele jaren relevante werkervaring in bij voorkeur bos- en natuurprojecten;
  • Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden en analytische capaciteiten; Het leiden van projecten is je op het lijf geschreven;
  • Ervaring met relatiebeheer, visievorming, en het (bege)leiden van gebiedsgerichte processen zien we als een pré.
  • Je woont bij voorkeur in Limburg;
  • Je past goed in een dynamische werkomgeving;
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat bieden we jou?

Projectleider zijn binnen team Limburg betekent samen werken aan een prachtig Midden- en Zuid-Limburg, door boeiende en waardevolle projecten, en dat binnen een hecht en ambitieus team. De diversiteit aan leden, stakeholders, collega’s en partners maken deze functie extra interessant.
Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring en bedraagt maximaal € 5.287,- bruto per maand (excl. 8.25% vakantietoeslag op basis van een 38-urige werkweek). Je begint met een jaarcontract maar het gaat hier over een vaste baan. Je werkt vanuit ons kantoor ’t Huisven, midden in de bossen van Heeze. Daarnaast is het mogelijk om deels thuis te werken of vanuit onze werkplek op Buitenplaats Vaeshartelt (Maastricht noord). Uiteraard zul jij je ook met regelmaat in het veld begeven.

Iets meer over ons

Wil je alvast iets meer zien of horen over Bosgroep Zuid Nederland? Kijk dan zeker even naar dit filmpje of luister naar de podcast van onze directeur Arno Neijts, als eerste kennismaking met onze organisatie, wat we doen en hoe het is om hier te werken.
Bosgroep Zuid Nederland is een coöperatie zonder winstoogmerk van en voor 577 eigenaren van bos en natuurterreinen. We zijn actief in de provincies Limburg, Noord-Brabant, en Zeeland. Onze leden zijn particulieren, gemeenten, natuurbeschermingsorganisaties, stichtingen, watermaatschappijen en rijksinstanties. We ondersteunen hen bij het duurzaam beheer en de inrichting van ruim 44.000 hectare bos en natuurterreinen. Van advisering tot het reguliere beheer, bos- en natuurherstel en het ontwikkelen van nieuwe natuur. De kracht van onze organisatie zit hem in de combinatie van een gedegen en brede vakkennis, en een jarenlange ervaring en expertise in het veld. Dat wordt versterkt door de unieke verbinding tussen onze experts en de regioteams. Hierdoor kunnen we de ambities van onze leden niet alleen vertalen naar maatwerk, maar ook de uitvoering begeleiden. Dat resulteert niet alleen in duurzaam dagelijks beheer, maar ook tal van uitdagende (Europese) projecten. Onze organisatie kent vijf regionale teams, een expertteam en een bedrijfsbureau. In totaal ruim vijftig collega’s die samen een hecht team vormen. De werkhouding is zakelijk, flexibel en resultaatgericht, met hart voor bos en natuur.

Meer informatie

Contactpersoon voor deze functie is Johan Arts (tel 040-3034960). Je sollicitatie dient uiterlijk 26 juni 2023 binnen te zijn. Je kunt je motivatie, inclusief cv, per e-mail sturen aan: werken@bosgroepzuid.nl , t.a.v. Johan Arts.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!
Alle actuele vacatures bij de Bosgroepen vind je op onze
vacaturepagina.

Om deze video te bekijken dient u cookies te accepteren.