Ga naar de startpagina
Bosgroep Zuid Nederland
terug
oranjetipje

Ben jij een creatieve en gedreven communicatiemedewerker met een hart voor bos en natuur? Wil je bijdragen aan een mooie leefomgeving in Zuid-Nederland? Werk je graag mee aan projecten in een non-profit werkomgeving? Dan is dit jouw kans!

Werken bij Bosgroep Zuid Nederland betekent een baan waarin je met jouw expertise bijdraagt aan iets wat er écht toe doet. Want dat is het beheren, herstellen en ontwikkelen van bos en natuur absoluut! Een werkplek waar boeiende vraagstukken zoals duurzaamheid, klimaatbestendigheid, stikstof en CO2 een prominente plek innemen. Zowel in het dagelijkse beheer als in de uiteenlopende (Europese) projecten die we realiseren. Bovendien ben je bij ons onderdeel van een hecht en gedreven team met bevlogen en deskundige collega’s, waar jouw individuele kwaliteiten en persoonlijke ontwikkeling alle ruimte krijgen.

Op dit moment hebben we een vacature voor de functie van een:

  • Communicatiemedewerker, 20 uur per week, 1 jaarcontract

Als onze nieuwe Communicatiemedewerker is jouw belangrijkste taak het verzorgen van de communicatie met onze 577 leden, stakeholders en het grote publiek. Daarbij maak je gebruik van communicatiekanalen zoals website, social media, nieuwsbrieven en bijeenkomsten. Daarnaast zul je regelmatig samenwerken met je communicatie-collega van de Unie van Bosgroepen.

Als Communicatiemedewerker ondersteun je inhoudelijke collega’s met het vertalen van hun resultaten in het veld naar een pakkende en begrijpelijke boodschap voor het betreffende publiek. Je stemt de inhoud van de communicatie af met collega’s, maar toont ook zelf initiatief om een boodschap te versterken en te verspreiden.
Je zet jouw netwerk, kennis en expertise in om een zo groot mogelijk bereik te creëren voor de resultaten van onze projecten en ons reguliere bos- en natuurbeheer voor onze leden.

Profiel communicatiemedewerker

  • Afgeronde HBO-opleiding in communicatie of een aanverwante richting.
  • Liefst 5 jaar relevante werkervaring met grote, meerjarige projecten en met communicatie met een breed publiek.
  • Aantoonbare ervaring in het schrijven van artikelen en het redigeren van teksten.
  • Ervaring met (ontwikkeling) en beheer van websites (CMS-systeem), Google Analytics, nieuwsbriefapplicaties, ontwikkeling van promotiemateriaal en het schrijven van pakkende pers- en nieuwsberichten.
  • Affiniteit met fotografie/film en creatieve applicaties is een pre
  • Affiniteit met bos- en natuurbeheer is een pre, evenals het hebben van een communicatienetwerk in het werkgebied van Bosgroep Zuid Nederland.

Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring (max. € 4789,- excl. 8,25% vakantietoeslag), op basis van een 38-urige werkweek. Je werkt vanuit ons kantoor ’t Huisven, prachtig gelegen midden in de bossen van Heeze (NB). Daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. We kennen o.a. een fietsplan.
Het betreft vooralsnog een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 20 uur per week.

Informatie en sollicitatie

Meer informatie over onze coöperatie vind je op onze website. Contactpersoon voor deze functie is Arno Neijts (Directeur), telefoon 040-3034920. De sollicitatie dient z.s.m. maar uiterlijk maandag 2 oktober 2023 binnen te zijn. Je kunt je sollicitatie met CV per e-mail sturen naar werken@bosgroepzuid.nl, t.a.v. A. Neijts.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.